İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
‘Kardeşlik Köprüsü’ kuruldu
İstanbul İHH Kadın Kolları, “İstanbul’dan Anadolu’ya Kardeşlik Köprüsü” ismini verdikleri projeyle 8 ildeki ihtiyaç sahibi bin 231 çocuğun kışlık kıyafet ihtiyaçlarını karşıladı.
Türkiye 18.03.2019

Dünyanın dört bir yanında yoksulluk, savaş ve doğal afetler sebebiyle milyonlarca insan kış aylarını zorlu şartlar altında geçiriyor. Soğuğun yanı sıra çocuk ve yetişkinler hastalıklar ile mücadele etmeye çalışıyor. Kış en çok küçücük bedenleri ile yaşama tutunmaya çalışan çocukları zorluyor. Onların geceleri daha sıcak bir yuvada sağlıklı bir şekilde uyumaları için eksiklerini tamamlamaya gayret gösteren İHH İnsani Yardım Vakfı da mağdurların her kış ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor.

ic.jpg

Bu kapsamda yurt içi ve yurt dışında faaliyetlerini aralıksız sürdüren İHH, “İstanbul’dan Anadolu’ya Kardeşlik Köprüsü” adını verdiği proje ile 8 ildeki ihtiyaç sahibi çocukların kışlık ihtiyaçlarını karşıladı. İstanbul’un 10 ilçesinin destek verdiği proje ile bin 231 ihtiyaç sahibi çocuğa yardım ulaştırıldı.

icc.jpg

İstanbul İHH Kadın Kolları’nın üstlendiği ve İHH Yurt İçi Yardım Birimi’nin takip ettiği proje ile Başakşehir’den Gaziantep’e, Üsküdar, Beykoz ve Bayrampaşa’dan Van’a, Beylikdüzü’nden Şanlıurfa ve Bayburt’a, Eyüpsultan’dan Mardin’e, Güngören’den Muş’a, Sancaktepe ve Ümraniye’den Kars’a ve Kartal’dan Bitlis’e Kardeşlik Köprüsü kuruldu.

icccc.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024