Kayseri'de fotoğraf sergisi ve basın açıklaması
Kayseri İHH, Mavi Marmara ve Filistin konulu bir sergi açtı.
Türkiye 31.05.2012

Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği ‘Mavi Marmara ve Filistin’ konulu fotoğraf sergisi açtı.

Mavi Marmara olayının 2. yıldönümü nedeniyle Mimar Sinan Parkı önünde ‘Mavi Marmara ve Filistin’ konulu fotoğraf sergisi açıldı. Fotoğraf sergisinde Mavi Marmara’da meydana gelen olaylar sergilendi. Vatandaşlar fotoğraf sergisini ilgi ile inceledi. Vatandaşlardan bazıları fotoğraflar hakkında, “Fotoğraflar olayın ne kadar dehşet verici olduğunu gösteriyor” dedi.

Fotoğraf sergisi önünde açıklama yapan Kayseri İHH İnsani Yardım Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ali Tokluman, adaletin tecelli edeceğini belirterek, “Gazze’de uygulanan insanlık dışı ambargonun son bulması için 2010 yılı Mayıs ayında yola çıkan Gazze Özgürlük Filosu, aralarında milletvekilleri, çok sayıda medya mensubu, sanatçı, aydın, yazar, sivil toplum kuruluşu temsilcileri, çocuk ve kadınların yanı sıra binlerce insani yardım malzemesini Gazze’ye götürüyordu” şeklinde konuştu.

İsrail’in dünya barışı için tehdit olduğunu ifade eden Tokluman, “Ulusal hukuk ve uluslararası hukuk nezdinde İsraiili sorumluların cezalandırılması için çalışmalar iki yıldır sürdürülmektedir. Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Konseyince saldırıda işlenen suçlar rapor edilmiş ve rapor konseyde onaylanmıştır” diye konuştu.

33 tane fotoğrafın yer aldığı sergi, 2 gün boyunca devam edecek.