İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kenya’da sağlık taraması
İHH İnsani Yardım Vakfı, doktor yetersizliği sebebiyle dünyada ölüm oranlarının en yüksek oranda yaşandığı ülkelerden olan Kenya’da 1500 kişiyi sağlık taramasından geçirerek tedavi olmalarını sağladı.
Afrika, Kenya 09.11.2009

Afrika’da her yıl milyonlarca insan, doktor yetersizliği ve maddi imkansızlar sebebiyle hayatını kaybediyor. Yoksul Afrika ülkelerinde 40 bin kişiye 1 doktor düşüyor. İnsanlar tedavi olabilecek bir çok hastalıktan imkansızlıklar sebebiyle hayatını kaybediyor. Katarakt hastalığına yakalanan bazı insanlar, yıllarca ameliyat olamadan karanlığa mahkum yaşayabiliyorlar.

Afrika’nın 10 ülkesinde başlattığı Katarakt Ameliyatları Projesiyle 30 bin insanın ışığa kavuşmasını sağlayan İHH İnsani Yardım Vakfı, Afrika’nın fakir ülkesi Kenya’da 1500 kişiyi sağlık taramasından geçirdi.

Kenya’nın başkenti Nairobi’ye 1200 km. uzaklıkta bulunan Takaba şehrinde sağlık taraması gerçekleştirildi. Ülkenin sağlık alanında önemli çalışmalarına imza attığı  Umut Doktorları (Doctors for Hope) ile ortaklaşa gerçekleştirilen projeden  1500 kişi faydalandı. 

Takaba şehrinde 450 kişi göz muayenesinde geçirildi ve bunlardan 104’üne katarakt ameliyatı yapıldı. Katarakt ameliyatlarının yanı sıra başka bir göz hastalığı olan Tırohom ameliyatından da 47 kişi yararlandı.

Sağlık taramasına Takaba’ya 250 km uzaklıkta bulunan köylerden gelen insanlar da faydalandı. Bu projeden haberdar olan birçok hasta sağlık taramasının yapıldığı bölgeye yürüyerek geldi.
6 kişiden oluşan diş sağlık ekibi, 500 kişiyi diş taramasından geçirdi ve 317 kişinin çürük dişleri çekildi. 102 kişinin de diş dolgusu ve diş temizliği yapıldı.  Bir çok kişiye diş fırçası ve macunu dağıtıldı.

Enerji Bakanından teşekkür

İHH’nın organize ettiği sağlık taramasına 17 kişilik özel bir uçak kiralayarak sağlık ekibinin bölgeye ulaşmasını sağlayan Kenya Enerji Bakanı Yardımcısı ve Takaba Milletvekili Muhammed Hacı Mahmud da projeden duyduğu mutluluğu şöyle dile getirdi:   “Ben, insanların gelişimine ve günlük hayatına katkılarda bulunulan bu çalışmaları anlamlı buluyorum. Ülkeler arası kültürel kaynaşmasına ciddi katkıları var şüphesiz. Doctors for Hope (Umut Doktorları) ve hayırsever Türkiye halkına teşekkür ediyorum.”
Tedavi olan 62 yaşındaki Somali asıllı köylü Hacı Abdullahi ise “Osmanlı torunlarını burada görmek bizi çok mutlu etti. İHH’ya buna vesile olduğu için müteşekkirim” dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024