İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Keşmir’in yetimlerinden Van’ın yetimlerine dua köprüsü
5 yıl önce kendileri de benzer bir acıyı yaşayan Keşmir ve Pakistanlı yetim çocuklar Van depreminde anne ve babalarını kaybeden yetim çocuklar için dua edip vefat edenler için hatim indirdiler.
Keşmir, Türkiye 03.11.2011

5 yıl önce kendileri de depremin acısını gören Pakistan ve Keşmir Müslümanları, Van depreminde ağır yara alan Türkiye için seferber oldu. Kendileri de deprem mağduru olan Keşmir ve Pakistanlı yetim çocuklar Van depreminde vefat edenler için günlerce hatim okudular.

KEŞMİR’İN YETİMLERİNDEN VAN’IN YETİMLERİNE

İHH İnsani Yardım Vakfı ve Hubeyb Vakfı tarafından 2005 yılında Keşmir’de meydana gelen depremde yetim kalan çocuklar için açılan Rara, Haripur, Rawalpindi ve İslamabad yetimhanelerinde kalan yüzlerce yetim öğrenci Van yetimleri için günlerce hatim okudular. 5 yıl önce merkez üssü Keşmir’in başkenti Muzafferabad olan depremde anne ve babalarını kaybeden yüzlerce yetime Pakistan ve Keşmir’de açtığı yetim okulları ile İHH İnsani Yardım Vakfı ve Hubeyb Vakfı sahip çıkıyor. Yetim çocuklar, Van’da yetim kalan kardeşlerine İHH İnsani Yardım Vakfı’nın kendilerine olduğu gibi, sahip çıkmasına çok sevindiklerini ifade ederken en kısa zamanda Van’da ki yetim kardeşlerini misafir etmek istediklerini de söylediler.

YETİM YASİN: VAN’DAKİ KARDEŞLERİMİZİ EN İYİ BİZ ANLIYORUZ

5 yıl önce kendileri de benzer bir acıyı yaşayan yetimlerden Rara yetimhanesinde kalan Yasin o günlerde Başbakan R.Tayyip Erdoğan’ın bölgeyi ziyareti sırasında ona çiçek takdim etmiş ve Türk basınının da dikkatini çekmişti. Şimdi Rara Yetimhanesinde diğer yetim arkadaşlarıyla birlikte kalan ve Rara Kolejinde eğitimini sürdüren Yasin, arkadaşlarıyla birlikte Van depreminde hayatını kaybedenler için dua ettiler. Yasin, Van’da depremde anne ve babalarını kaybeden kardeşlerini en fazla kendilerinin anlayabileceğini söyleyerek; “Onlar için dua ediyoruz. İmkan olsa onlarla beraber oynamak isteriz” şeklinde konuştu.

PAKİSTAN VE KEŞMİR HALKI VAN’IN YANINDA

İHH’nın Pakistan Koordinatörü Mehmet Kara da “Pakistanlı kardeşlerimiz bu acıyı aynı bizim gibi hissediyorlar. Vakfımıza çok sayıda başvuru oluyor, medreselerde Kur’anlar okunuyor. Pakistan – Keşmir depreminde evleri yıkılan ve kendilerine ev yaptığımız kardeşlerimiz aynı şekilde sürekli vakfımızı ziyaret edip ellerinden ne gelebileceğini soruyorlar” dedi.

KEŞMİR CUMHURBAŞKANI VAN’A GELİYOR

Ayrıca Keşmir Cumhurbaşkanı Serdar Yakub’un da en kısa zamanda deprem bölgesini ziyaret edeceği öğrenildi.

VAN yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

Van-Erciş Depremi Faaliyet Raporu için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024