İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kırgızistan’da bin aileye gıda dağıtımı yapıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, etnik çatışmaların yaşandığı ve resmi rakamlara göre 251 kişinin hayatını kaybettiği Kırgızistan’ın Oş ve Celalabad şehirlerinde gıda dağıtımı gerçekleştirdi. Öncelikli olarak
Kırgızistan, OrtaAsya, Özbekistan 24.06.2010

Geçtiğimiz hafta Kırgızistan’ın Oş ve Celalabad şehirlerinde Kırgız ile Özbekler arasında çıkan silahlı çatışmalarda şu ana kadar resmi rakamlara göre 251 kişi hayatını kaybederken 2 bin 182 kişi de yaralandı. Meydana gelen olaylar sonucunda ise binlerce kişi göç yollarına düştü. Bölgeden gelen haberlere göre ise ölü sayısı binlerle ifade ediliyor.

Çatışmaların hemen ardından İHH İnsani Yardım Vakfı 2 doktor ve 2 acil yardım elemanından oluşan 4 kişilik bir heyeti bölgeye gönderdi. Yaklaşık olarak 1 haftadır bölgede bulunan İHH görevlisi Orhan Şefik, bölgenin yavaş yavaş sakinleşmeye başladığını söyledi. Oy ve Celalabad şehirlerine giderek incelemeler yapan İHH görevlisi Orhan Şefik, Oş şehrinin büyük bir kısmının boşaldığını dile getirirken Özbeklerin evlerinin yakıldığını söyledi.

Bölgede gerekli tespitleri yapan yardım ekipleri ülkenin güneyinde bulunan Oş ve Celalabad şehirlerinde gıda dağıtımı gerçekleştirdi. Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’ten alınan gıdaları kamyonlara yükleyerek bölgeye götüren İHH ekipleri buralarda dağıtımları gerçekleştirdiler.

1000 aileye gıda yardımı

İHH ekipleri bölgedeki çatışmalardan etkilenen bin aileye gıda yardımında bulundu. Ayrıca çatışmalar sonucunda yetim kalan 62 çocuğa da oyuncak, giysi, battaniye ve ilaç yardımı yapıldı. Dağıtımlarda çatışmalardan kaçarak köylere sığınan Özbek ailelere öncelik verildi.

5 bin kişi evlerine dönmeye çalışıyor

 İHH ekipleri sınır bölgelerine de giderek oralarda da incelemeler yaptılar. İHH görevlisi Orhan Şefik sınıra gittiklerinde evlerine dönmeye çalışan 5 bin kişiyi gözlemlediklerini aktardı. Sınır bölgesindeki köylerde ailelerin birbirlerinin evlerine sığındıklarını dile getiren Şefik,Celalabad’da da pek çok ev, üniversite binası ve tv binasının yakıldığını ifade etti. Şefik, resmi makamların hasar tespit çalışmalarını tamamlaması için da en az 15 güne ihtiyacı olduğunu belirtirken anca o zaman bazı şeylerin netleşebileceğini sözlerine ekledi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024