İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kocaeli’den Tanzanya’ya Cami ve Okul Projesi
Kocaeli İnsani Yardım Derneği (KİYAD), bir Afrika ülkesi olan Tanzanya’nın Zanzibar bölgesi Donge köyünde cami ve okul yaptırmak için kolları sıvadı.
Afganistan, Afrika, Çad, Kamerun, OrtaAsya, Suriye, Tanzanya 27.02.2013

Dernek üyeleri ve gönüllü hayırseverler 66 bin dolara mal olacak olan okul ve cami projesini tanıtmak için Antikkapı Restaurant’taki kahvaltı organizasyonunda bir araya geldi.

Gelirinin proje yararına kullanılacağı kahvaltı ve kermes organizasyonuna bini aşkın davetli katıldı. KİYAD Başkanı İsmail Yeşildal ve yönetim kurulu üyelerinin ev sahipliğindeki organizasyonun davetlileri arasında İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım, Yazar Abdullah Yıldız, KBB Teftiş Kurulu Başkanı Süleyman Büyükşahin, İnsan Kaynakları Daire Başkanı Osman Ayvazoğlu da vardı.

Programda bir konuşma yapan KİYAD Başkanı İsmail Yeşildal derneğin Zanzibar projelerine ilişkin şu bilgileri verdi:

“Tanzanya’nın Zanzibar bölgesi, Donge köyünde 350 metrekarelik arazi üzerine 208 metrekare büyüklüğünde cami, abdesthane, tuvaletler ve beş sınıflı bir okul yaptırmak istiyoruz. 2500 kişilik köye hizmet verecek bu proje tamamlandığında köylüler Cuma namazı için uzak mesafedeki civar köylere gitmekten kurtulacak, aynı anda 400 kişi namaz kılabilecek. Yine 5 derslikli ve 1 ofisten oluşacak okul kompleksimizde de 250 öğrenci okuyabilecek.”

Haziran 2012 tarihinde kurulan Kocaeli İnsani Yardım Derneği, KİYAD; kısa süre içerisinde Afganistan, Kamerun ve Çad’ta 6 tane su kuyusu projesine imza attı.

Ayrıca Kocaeli’nde yaşayan ihtiyaç sahipleri için kurban organizasyonu düzenleyen ve evsizlere konteynır ev yardımında bulunan dernek Suriye halkı için yardım çalışmalarını da sürdürüyor.






 

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024