İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Konya’dan Suriye’ye 178’inci TIR
Konya İHH İnsani Yardım Derneği, “Halep’e Yol Açın” yardım kampanyası kapsamında topladığı 178. yardım TIR’ın, Suriye’nin Halep kentine gönderdi.
Suriye 18.10.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı, yurt içinde ve yurt dışında yetim çocuklar, yardıma muhtaç aileler ile savaş mağduru insanların yardımına koşmaya devam ediyor.

Bu kapsamda Suriye'nin Halep kentinde iç savaşın şiddetinin artması ve bölgede hayatını kaybeden Müslümanların sayısının artması ile birlikte Suriye'ye yardım çalışmalarına biraz daha hız veren Konya İHH, 178. TIR’ını Çumra İHH’dan yola çıkardı.

“Nerede bir mazlum varsa İHH olarak oradayız”

1.jpg

''Halep'e Yol Açın'' sloganı ile ağır bombardımanın sürdüğü, Esed vahşetinin kol gezdiği Halep'e 178. gıda yüklü yardım TIR’ını uğurlama esnasında bir konuşma yapan Konya İHH İnsani Yardım Derneği Başkanı Hasan Hüseyin Uysal, “Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmaya devam edeceğiz” dedi.  

Başkan Uysal’ın açıklamaları şu şekilde:

“Müslüman coğrafyaların neresinde bir zulüm varsa, nerede gözyaşı döken bir Müslüman bacımız varsa, nerede babasını kaybetmiş bir yetim yavrumuz varsa; Konya İHH olarak daima mazlum kardeşlerimize yardım götüreceğiz, yanlarında olmaya devam edeceğiz.”

Yapılan konuşmalar ve duanın ardından 178. yardım TIR’ı Suriye'nin Halep kentine gönderildi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024