İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Konyalı eğitimciler, Pakistan’da cami açtı
Konya İHH İnsani Yardım Derneği, Pakistan’da inşa ettiği ‘Konya İHH Eğitimciler Camii’nin açılışını Dünya Yetimler Günü’nde gerçekleştirdi.
Pakistan 12.06.2017

İHH İnsani Yardım Vakfı, dünyanın dört bir tarafında yaptığı insani yardım çalışmalarının dışında imza attığı kalıcı eserlerle mazlum ve mağdurlara umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, çeşitli coğrafyalarda ibadet olanaklarından mahrum kalan Müslümanlar için cami ve medrese inşa ediyor. Bunlardan birisi de, Konya İHH tarafından Pakistan’da hizmete açılan Konya İHH Eğitimciler Camii.

Pakistan’ın Rara şehrinde Khubaib Kolej Külliyesi içerisinde eğitim kören yetimlerin faydalanacağı caminin açılışı bölgeye giden Konya heyeti tarafından Dünya Yetimler Günü’nde gerçekleştirildi.

 5-1.jpg

Camide ilk namaz kılındı

Cami açılışının yanı sıra 160 paket Ramazan kumanyasını ihtiyaç sahiplerine ulaştırdıklarını belirten Konya İHH İstişare Heyeti Üyesi Ahmet Sami Uysal, şöyle konuştu:

“Dünya Yetimler Günü’nde, Pakistan Azad Keşmir'deyiz. Burada İHH tarafından açılan Rara yetimhanesini ziyaret ettik. Ardından Konyalı eğitimci hayırseverler tarafından yaptırılan Konya İHH Eğitimciler Camii’nin açılışını gerçekleştirdik ve ilk namazımızı kıldık. Emeği geçenlere ve katkıda bulunanlara dua ettik. Buradaki öğretmen ve yetimlerimiz de Konyalı kardeşlerimize bol dua ettiler.”

9.jpeg

“Bu çağrı insanlığın ruhuna işlemeli”

Pakistan’ın geçmişi ve geleceği ile İslam kardeşliğini yaşattığını ifade eden Eğitim Bir-Sen Konya Şubesi Genel Müdürü Şenol Metin de “Bugün, bir yetimin gözlerindeki muhabbetin ruhumuzdaki tüm kiri temizleyebilecek kudrette olduğunu gördüm. Bu çağrı tüm insanlığın ruhuna işlemeli” dedi.

Pakistan'da son durum

2005’te meydana gelen deprem ve ardından 2010’da meydana gelen sel felaketinden ötürü Pakistan’da binlerce çocuk yetim kaldı. Yetimlerin deprem ve sel sonrasında topluma tekrar kazandırılması süreci de özellikle eğitim kurumlarında meydana gelen zararlar nedeniyle oldukça güç durumda.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024