İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kral Selman Vakfı ile protokol
İHH İnsani Yardım Vakfı ile Suudi Arabistan Kral Selman Vakfı arasında, savaştan büyük zarar gören Suriyeliler ile Bangladeş ve Myanmar'daki (Arakan) Müslümanlara yapılacak yardımlara yönelik 4 milyon doları aşkın anlaşma imzalandı.
Arakan, Bangladeş, Myanmar, Suriye 03.05.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı ile Kral Selman Vakfı arasında Suriye'de iftar, eğitim, yetim ailelere sponsorluk, kalkındırma çalışmalarının yanı sıra Myanmar ve Bangladeş'teki Arakanlı mültecilere yönelik iftar projelerini de içeren 4 milyon 390 bin 829 dolar değerinde işbirliği protokolü imzalandı.

ihh.jpeg

Toplamda 6 ayrı anlaşma yapıldı

İHH Projeler Sorumlusu Maruf Samua, Suriye, Myanmar ve Bangladeş'teki zor durumdaki insanlara yardım amacıyla 6 anlaşmanın imzalanacağını söyledi. Bu anlaşmaların kırtasiye yardımlarından iş alanı oluşturmaya, Ramazan yardımlarından yetim ailelere sahip çıkılmasına kadar pek çok alanı kapsadığını anlatan Samua, anlaşmalarla ilgili şu bilgileri verdi:

"Suriye'de savaş nedeniyle 3 milyon çocuk eğitimden mahrum. Bugün imzalayacağımız bir milyon 500 bin dolar tutarındaki yardımla Suriye'deki okulların zorunlu kırtasiye giderleri karşılanacak. Bu projeden 71 bin 251 öğrenci faydalanacak. Suriye'deki savaş nedeniyle 500 bin insanın hayatını kaybettiği belirtiliyor. Binlerce çocuk yetim kaldı. Bunların barınma ve gıda ihtiyaçları büyük. Suriyeli yetim çocuklara sponsorluk içeren 266 bin 666 dolarlık anlaşmayla da 44 Suriyeli yetimin bir yıllık ihtiyaçları karşılanacak. Savaş nedeniyle 6 milyon insan evinden barkından oldu. 3 milyon insan Türkiye'de barınıyor şu an. Bütün mallarını kaybetmiş mültecilerin büyük sorunlarından biri de işsizlik. Bugün imzalanan bu anlaşmalardan biri de 724 bin 163 dolar tutarındaki kalkınma projesiyle Türkiye'de ve Suriye'de yaşayan Suriyeliler için 245 küçük projeyle iş alanları oluşturulacak. Bu projeden de bin 470 kişi faydalanacak."

Samua, yaklaşan Ramazan için Suriye, Bangladeş ve Myanmar'daki ihtiyaç sahiplerine iftar yemeği ve Ramazan kolisi dağıtacaklarını söyledi. 700 bin dolar tutarındaki anlaşmayla da Suriye'nin Halep, Hama, Lazkiye, Kuzey Humus kırsalında toplam 22 bin 421 gıda ve Ramazan kolisi yardımında bulunacaklarını ifade etti. Yardımlardan 114 bin 947 kişinin faydalanacağını belirten Samua, Myanmar'da yaşanan olaylar nedeniyle zor durumda olan çok sayıda Müslüman bulunduğunu anımsattı.

selman.jpeg

Proje, acil ihtiyaçlar için uygulanacak

Kral Selman Vakfı Acil Yardımlar Müdür Yardımcısı Nasir El Subey'i, Gaziantep'te düzenlenen imza töreninde yaptığı konuşmada, zor durumdaki Müslüman halk için ellerinden gelen yardımı yapmaya çalıştıklarını söyledi. Bu kapsamda Suriyeliler için barınma, eğitim ve gıda yardımlarını ve Arakanlı Müslümanlar için Ramazan ve iftar yardımlarını içeren anlaşmalara imza atmak için Gaziantep'e geldiğini ifade eden Subey’i, "Toplam 4 milyon 390 bin 829 dolar tutarındaki bu yardım anlaşması zor durumdaki insanların acil ihtiyaçlarını karşılamak için harcanacak. Biz, Türk halkına ve Türk Hükümetine Suriyeliler için insani anlamda verdikleri desteklerden dolayı teşekkür ediyoruz. Aynı zamanda Suudi Arabistan halkına ve devletine de yardımları için teşekkür ediyorum. Yüce Allah'tan bu insanların çektikleri sıkıntıların bir an önce sona ermesini niyaz ediyorum" diye konuştu.

imza.jpeg

İmzalar atıldı

Konuşmaların ardından İHH Genel Sekreteri Yavuz Dede ve Kral Selman Vakfı Acil Yardımlar Müdür Yardımcısı Nasir El Subey tarafından anlaşmalar imzalandı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023