İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kral Selman Vakfı’ndan Suriyelilere yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı ile Suudi Arabistan Kral Selman Vakfı arasında savaştan büyük zarar gören Suriye halkına yardım için 3 milyon dolarlık yeni bir anlaşma imzalandı.
06.02.2018

2011’de rejimin katliamlarıyla başlayan çatışmaların yayılması ve yoğunlaşmasıyla en az 450 bin insanın hayatını kaybettiği Suriye’deki savaş vahim bir insani krizin doğmasına sebep oldu. BM verilerine göre 6.1 milyon insan yaşadığı yeri terk edip Suriye içinde başka bölgelere göç etti. 4.8 milyon insan ise başka ülkelere sığındı. Yaklaşık 1 milyon kişi, kuşatma altındaki bölgelerde yaşıyor ve insani destekten mahrum bırakılıyor. Kimyasal silahların, misket ve varil bombalarının hiç çekinmeden kullanıldığı ülkede 20 bin çocuk hayatını kaybetti. Küresel güçlerin menfaat çatışması altında büyük bir yıkım ve mağduriyetin yaşandığı Suriye’de yüz binlerce ev yıkıldı; camiler, okullar, hastaneler yerle bir edildi.

Suriye’de mevcut durumun başladığı ilk günden bu yana yardım faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı ise mazlumların her türlü ihtiyaçlarını karşılamaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, savaşın başladığı Mart 2011 tarihinden bu yana bir çok büyük projeye imza attı. Son olarak İHH, Suudi Arabistan Kral Selman Vakfı ile binlerce Suriyelinin faydalanacağı 3 milyon dolarlık yeni bir anlaşma imzaladı. İmzalar, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Yavuz Dede ve Kral Selman Vakfı Proje Sorumlusu Dr. Abdullah Ruveyli tarafından atıldı.

genel.jpg

“Acil ihtiyaçlı bölgelere yardım ulaştırılacak”

Programın açılış konuşmasını yapan İHH Projeler Sorumlusu Maruf Samua imzalanan anlaşmalar hakkında konuştu. Samua, “Bugün imzalanan bu projelerle Suriye’nin acil yardım ihtiyacı olan bölgelere yardım ulaştırılacak. Bu bölgelere eğitim, sağlık, gıda başta olmak üzere bir çok alanda yardım çalışmaları yapılacak” dedi.

“Amacımız Suriye halkının yaralarını sarmak”

Kral Selman Vakfı Proje Sorumlusu Dr. Abdullah Ruveyli ise yaptığı konuşmada, “Bugün kardeş Suriye halkı için buradayız. Amacımız Suriye halkının yaralarını sarmak. Buradan Türkiye ve Suudi Arabistan devletlerine teşekkür etmek istiyorum. Ayrıca bu çalışmalara büyük katkı sağlayan tüm STK’lara da teşekkür ediyorum” ifadelerini kullandı.

kral-selman-vakfindan-suriyelilere-yardim.jpg

“Biz müminler olarak kardeşiz”

Gaziantep Vali Yardımcısı Halil Uyumaz da Gaziantep'te 450 bin Suriyelinin yaşadığını, Suriyelilerin eğitimden sağlığa, barınmadan güvenliğe kadar tüm hizmetlerden yararlandıklarını söyledi. Hem Suriyelilerin hem de Türkiye'nin sınır güvenliği için yürütülen Zeytin Dalı Harekatı'nın devam ettiğini belirten Uyumaz, şöyle konuştu: 

"Bu operasyon bölgemize huzur ve güven getirecektir. Biz müminler olarak kardeşiz. Sınırlarımız ayrı olsa da hepimiz kardeşiz. Dolayısıyla herhangi bir İslam ülkesinde yapılan ızdırabı yüreğimizde duyarız. Gücümüzün yettiği kadar da birbirimize yardımcı oluruz. Ben, bu yardımların yarın Ortadoğu'da ve tüm İslam aleminde birer huzur, güven ve kardeşlik duygusu olarak yeşereceğine inanıyorum.”

tokalasma.jpg

Anlaşmaya göre;

-Suriye'nin Halep iline bağlı Azez ilçesinde sahra fırını kurularak, 9 ay boyunca günlük 50 bin 800 ekmek üretilecek ve halka dağıtılacak.

-Guta'da ise kurulacak fırında yine 5 ay boyunca günlük 30 bin 400 ekmek pişirilerek yardıma muhtaç insanlara ulaştırılacak.

-Yine Guta'da 5 bin 633 gıda kolisi dağıtılacak ve 6 ay boyunca ihtiyaç sahiplerine 200 bin kişiye yemek dağıtılacak.

-155 fakir aileye birer inek ile 3 aylık yem desteği, 164 aileye ise 3'er koyun ile 3 aylık yem desteği sağlanacak.

hatira-foto.jpg

Teşekkür plaketi

Program sonunda İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Sekreteri Yavuz Dede, Kral Selman Vakfı Proje Sorumlusu Dr. Abdullah Ruveyli’ye teşekkür plaketi takdim etti.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023