İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kudüs için Allah’u ekber!
Genç İHH gönüllüleri, kutsal şehrimiz Kudüs’te uygulanmaya çalışılan ezan yasağına karşı, İstanbul’daki İsrail Konsolosluğu önünde protesto eylemi gerçekleştirerek 2 defa ayrı ayrı ezan okudu.
Filistin 07.12.2016

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın gençlik oluşumu Genç İHH, Kudüs’te “gürültü kirliliğine neden olduğu” iddiasıyla camilerden hoparlörle ezan okunmasının yasaklanmasını öngören yasa tasarısının İsrail Parlamentosu’nda oylandığı sırada İstanbul’daki İsrail Konsolosluğu önünde ezan okudu.

“Kanımız aksa da zafer İslam’ın”

4. Levent'teki İsrail Konsolosluğu önünde bir araya gelen Genç İHH gönüllüleri,“Kudüs için Allah’u ekber!”diyerek hukuksuz yasağa karşı tepkilerini dile getirdi. Sık sık tekbirler getiren gençler, “Kahrolsun İsrail!”, “Siyonist katiller hesap verecek!” ve “Kanımız aksa da zafer İslam’ın!” sloganları attı.

Gösteride konuşan Genç İHH Başkanı Fatih Yazıcı, “Ne yaparsa yapsınlar, Kudüs semalarında Allah’u Ekber nidalarını asla söndüremeyecekler” dedi.

israil-eylem-1.jpeg

“Asıl kirlilik Siyonist zihinlerdir”

Yazıcı, Kudüs’teki ezanların “gürültü kirliliğine neden olduğu” iddiasıyla ilgili “Ezan gürültü kirliliği yapıyormuş. Herkes bilsin ki Kudüs'teki tek kirlilik Siyonistlerin zihinleridir” diyerek sert tepki gösterdi.

Bugün Kudüs’te ezanı yasaklamak için İsrail Parlamentosunda bir yasa tasarısını oylamaya sunulacağını hatırlatan Yazıcı, şunları söyledi:
“Şımarık ve zalim kelimelerinin tam karşılığı olan İsrail yine hukuksuzca ve bütün Müslümanların gözlerinin içine baka baka istediğini yapıyor. İsrail bilmeli ki ezanı istedikleri gibi susturamayacaklar. Susturacakları bir hoparlör karşılığında milyonlarca ağızdan aynı sözcükleri duyacaklar. Kudüs semalarında Allah-u Ekber nidalarını asla söndüremeyecekler. Biz Müslümanlar olarak isimlerimizden önce duyarız ezanı. Kulaklarımızdan ilk bu ses girer. Bilal demektir ezan, Resulullah demektir, Mekke demek ve Kudüs demektir. Allah’ın huzuruna bir davettir ezan, bir çağrıdır insanlığa.”

hbaer-4.jpg

Yahya Kemal Beyatlı’nın “Ezansız Semtler” yazısından alıntı yapan Yazıcı, şöyle devam etti:

“Yahya Kemal diyor ki; ‘Biz ki minareler ve ağaçlar arasında ezan seslerini işiterek büyü­dük. O mübarek muhitten çok sonra ayrıldık, biz böyle bir sabah namazında ana millete tekrar dönebiliriz. Fakat minaresiz ve ezansız semtlerde doğan, Frenk terbiyesiyle yetişen çocuklar dönecekleri yeri hatırlayamayacaklar!’ Siyonistlerin de asıl hedefi budur, ezansız bir neslin yetişmesini sağlamak istiyorlar. Katlederek bitiremedikleri Filistin halkını bu şekilde yok etmeye çalışıyorlar. Ama bunlar boş hayallerden ibarettir. Her gün şehitler vererek büyüyen Filistinli çocuklar şehitleri de şehitlerin davasını da davanın ezanını da asla sahipsiz bırakmayacaktır.”

Kudüs’ü işgal edenler başta olmak üzere dünya ve Müslüman ülkelere seslenen Yazıcı, sözlerini şöyle tamamladı:
“Eğer ezandan rahatsız oluyorsanız işgal ettiğiniz toprakları gerçek sahiplerine bırakıp defolup gidebilirsiniz. 

Buradan tüm dünyaya sesleniyoruz. Kudüs'te yapılanlar ağzınızdan düşürmediğiniz insan haklarının neresinde yer alıyor?

Ve en büyük çağrımız Müslümanlar Müslüman ülkelere: Bu zulme dur demek için daha ne kadar bekleyeceksiniz. Her gün daha şımarıkça uygulamalara başvuran Siyonistlere dur demek için daha ne yapmaları gerekiyor?

Kardeşlerim! Şu an bulunduğumuz yerden ezanı okuyacağız. Emin olun ki bu ses Filistin’deki dostlara güven, düşmanlara korku salacaktır. Bu ses yalnızca burada değil, tüm Kudüs’te yankılanacaktır. Bugün burada ve bütün dünyada Müslümanlar olarak Kudüs için Allah’u Ekber demeye devam edeceğiz.”

israil-eylem-1.jpeg

Ezan’ı Muhammedi okundu

Yoğun güvenlik önlemleri altında yapılan basın açıklamasının ardından Ezan’ı Muhammed’i 2 defa ayrı ayrı İsrail Konsolosluğu önünde yankılandı ve protesto eylemi sona erdi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Genç Atölye açıldı
Genç Atölye açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından açılan ve özgün tasarımlarla üretilen kırtasiye ağırlıklı 100’e yakın ürünün bulunduğu Genç Atölye, hizmet vermeye başladı. Ürünler, internet sitesinin yanı sıra Fatih’teki satış mağazasında da müşterileriyle buluşuyor. Satışlardan elde edilen gelirler, İHH’nın yardım çalışmalarında kullanılıyor.
17.05.2023
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Genç İHH tarafından hazırlanan “Arife Çiçeği’nin Serüveni” isimli proje ile depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor, hediyeler veriliyor. Kurulacak Arife Çiçeği Mağazası’nda da çocuklara bayramlıklar dağıtılacak.
14.04.2023
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
Bursa’da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teknoloji kampına giderken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden İHH gönüllüleri Murat Can Kaya, Kağan Talip Tığlı, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi’nin vefatlarının birinci yıldönümünde İstanbul’da anma programı gerçekleştirildi.
Bursa
28.11.2022