İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Kuveyt’ten yetimlere Yaşam Evi
Hatay'ın Reyhanlı ilçesindeki RAF-İHH Çocuk Yaşam Merkezi'nde, Kuveyt Kızılayı’nın sponsorluğunda yetim kız çocukları için yapılan “Yaşam Evi” hizmete açıldı.
Suriye 28.04.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı, Katar Yardım Kuruluşu (RAF) ortaklığı ve Yetim Vakfı iş birliğiyle Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde kurulan Çocuk Yaşam Merkezi'ndeki bir villanın yapımını üstlenen Kuveyt Kızılayı Kurum Yetkilileri, sponsor oldukları evin açılışına katıldı.

Açılışta, yetim kız çocukları tarafından Kur'an-ı Kerim okundu ve çeşitli ilahiler seslendirildi.

yavuz-dede.jpg

Yaşam Evi’nin açılışında konuşan İHH Genel Sekreteri Yavuz Dede, “Suriyeli yetim çocukların daha sağlıklı ortamlarda yetişebilmeleri için onlara modern yaşam alanları oluşturuyoruz. Çocuk Yaşam Merkezi, bu amaçla attığımız önemli bir adımdır. Buradan Suriye’nin geleceğini inşa edecek bireylerin yetişmesini arzu ediyoruz. Bu tesisimizde bulunan villalardan birinin de yapımını Kuveyt Kızılayı kurumu üstlendi. Kurum yetkililerine ve bağışçılarına teşekkür ediyoruz” dedi.

hilal-musaed.jpg

“İHH’nın Suriye konusunda ciddi çalışmaları var”

Kuveyt Kızılayı Mütevelli Heyeti Başkanı Dr. Hilal Musaed al-Sayer ise “Suriye’de yıllardır acı tablolarla karşı karşıyayız” dedi ve ekledi:

“Özellikle yüz binlerce çocuk bu süreçte yetim kaldı. İHH’nın Suriye konusunda ciddi çalışmaları var. Kendilerini takdir ediyoruz. Hatay’ın Reyhanlı ilçesinde İHH’nın kurduğu Çocuk Yaşam Merkezi’ne de destek vermek amacıyla yetim kız çocuklarının kalacağı bir villanın sponsorluğunu üstlendik. Buradan yetişen çocukların geleceğe umutla bakan bireyler olarak yetişmelerini ümit ediyoruz.”

acilis.jpg

Kuveyt Kızılayı sponsorluğunda açılan villa tipi evde 7-8 yaşları arasındaki 18 savaş mağduru kız çocuğu barınacak.

Tören sonunda çocuklara çeşitli hediyeler verilirken, Kuveyt Kızılayı heyeti sponsorluğunu üstlendiği binayı ziyaret etti.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024