İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Liseli öğrencilerden örnek davranış
Kartepe Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencileri, Kartepe İHH aracılığıyla Zimbabve’de bir su kuyusu açtırdı.
Afrika, Zimbabve 24.11.2018

Dünyada her 10 kişiden biri suya erişemiyor. Kuraklık, yokluk, hızlı nüfus artışı ve kirlilik içilebilir temiz su kaynaklarını tehdit ediyor. Milyarlarca insanın sağlıklı suya sahip olamadığı dünyamızda kitlesel hastalıklar giderek artıyor. 

ic1.jpg

İHH İnsani Yardım Vakfı ise dünya üzerinde su sıkıntısı yaşayan milyonlarca insanın her türlü ihtiyacını giderebileceği temiz suya ulaşabilmesi için çalışmalara devam ediyor. Bu çalışmaların başında ihtiyaç bölgelerinde su kuyusu açmak geliyor. 2000 yılından bu yana su kuyusu çalışmalarına ara vermeden devam eden İHH, su kuyuları açarak milyonlarca insana umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda Kartepe İHH, Kartepe Anadolu İmam Hatip Lisesi’nin katkılarıyla Zimbabve’nin Arizona Köyü’nde su kuyusu açtırdı.

Yeterli miktar, okuldaki öğrencilerin harçlıkları, öğretmenlerin destekleri ve velilerin katkılarıyla toplandı. Kocaelili liselilerin açtırdığı su kuyusundan 800 kişi istifade edecek.

ic2.jpg

Su kuyularına nasıl destek olunur?

Hayırseverler, su kuyularına destek olmak için bütün operatörlerden SU KUYUSU yazıp 3072’ye SMS göndererek 30 TL, 4072’ye göndererek 130 TL bağışta bulunabilir. Bir su kuyusunun tüm maliyetini karşılamak isteyen bağışçılar ise İHH’nın banka hesaplarına ya da online olarak bağış yaparak mazlumlara umut olabilir.

ic3.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022