İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Lösemi hastaları için protokol imzalandı
Maddi durumu yetersiz lösemi hastası çocuklar için İHH İnsani Yardım Vakfı ve AID Uluslararası Doktorlar Derneği ile Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi arasında bir protokol imzalandı.
15.01.2021

İHH İnsani Yardım Vakfı ve AID Uluslararası Doktorlar Derneği, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Pediyatrik Hematoloji Onkoloji Servisi’nde tedavi gören lösemi hastaları için harekete geçti. Gazi Üniversitesi’nde imzalanan protokole göre maddi durumu yetersiz lösemi hastası çocuklar için gerekli ilaç, tıbbi malzeme ve materyaller, ayni yardım olarak hastaneye bağışlanacak. Protokolle birlikte her ay ortalama 10 aileye ihtiyaçları konusunda destek sunulacak.

img_3427-copy.jpg

Sosyal hizmet uzmanı eşliğinde ailelerin yapılacak online görüşmeler ile ihtiyaçları ve talepleri tespit edilecek. Koordinasyon ve işbirliği protokolüyle birlikte maddi destek için hastaneye başvuran hasta çocukların aileleri ile özel olarak ilgilenilecek. Gerekli takibatın ardından kurumlar üzerlerine düşeni yaparak mağdur ailelerin ilgili konudaki ihtiyaçları giderilecek. Pilot olarak başlaması hedeflenen projede İHH İnsani Yardım Vakfı, donör kurum olarak, AID Uluslararası Doktorlar Derneği ise yürütücü kurum olarak yer alacak.

İmzalar; Gazi Üniversitesi Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Mehmet Arhan, Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, AID Başkanı Uzm. Dr. Mevlit Yurtseven ve İHH Başkan Yardımcısı Orhan Şefik tarafından atıldı. 

img_3430-copy.jpg

Bir yıl boyunca sürecek

2021 yılı boyunca devam etmesi planlanan proje ile serviste tedavi gören çocukların ve ailelerin tıbbi ve sosyal anlamda yaşamış oldukları zorlukların aşılması, aileler ve çocuklar için bu sürecin kolaylaştırılması, ailelerin yüklerinin hafifletilmesi hedefleniyor. 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023