İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Lübnan’daki Filistinli mültecilere eğitim ve sağlık desteği
İnsani Yardım Vakfı, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki Filistinli mültecilere eğitim ve sağlık yardımında bulundu.
Filistin, Lübnan 18.03.2021

Lübnan'daki insani yardım faaliyetleri kapsamında Beyrut'ta 30 bin civarındaki Filistinliye ev sahipliği yapan Burc el-Baracne Mülteci Kampı'nda bir uzaktan eğitim merkezi açmanın yanı sıra kamp sakinlerine ücretsiz sağlık hizmeti veren polikliniğe de 2 adet ambulans hibe etti.

Aylık 500 öğrenci faydalanacak

Tam donanımlı ambulansların teslimatı ile aylık 500 öğrencinin ders alabileceği uzaktan eğitim merkezinin açılışı, Türkiye'nin Beyrut Büyükelçiliğinden Başkatip Onur Özkeçeli, İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Yavuz Dede, İHH Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Aynacı ile İHH Orta Doğu Masası Koordinatörü Emre Kaya ve Lübnanlı davetlilerin katıldığı törenle gerçekleşti.

Başkatip Özkeçeli, Lübnan'daki mevcut ekonomik kriz ile yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgınının etkilerini sürdürdüğü bu dönemde Türk STK'ların yaptıkları yardımların çok değerli olduğunu ifade etti. Özkeçeli, Türkiye'nin Filistinli kardeşlerine yardımlarını sürdüreceğini aktardı.

3.jpg

Sağlık hizmeti ücretsiz veriliyor

İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Dede, yaptığı açıklamada, Lübnan'da uzun yıllardan beri insani çalışmalarını sürdürdüklerinin altını çizerek, ülkedeki ekonomik kriz ve Beyrut Limanı patlamasının ardından hayat koşullarının özellikle de Filistinliler için daha da zorlaştığına işaret etti.

Bu nedenle gıda yardımlarının yanında gelir temini ve sağlık ile eğitim alanlarında da önemli bazı projeler geliştirdiklerini aktaran Dede, kamplarda 3 kliniğin faaliyetlerini sürdürmesine katkı sağlamanın ardından bugün 2 adet tam donanımlı ambulansı teslim ettiklerini kaydetti.

Kamplarda faaliyet gösteren sağlık kliniklerinin kaynakları olmadığı için ücretli hizmet vermek zorunda kaldıklarını ancak mültecilerin çok cüzi ücretleri bile ödeyemediğini anlatan Dede, dolayısıyla sağladıkları destekler sayesinde bu merkezlerin mültecilere ücretsiz hizmet verebildiğini belirtti.

‘Haftalık 600’den fazla hastaya hizmet’

Eskiden ücretli diye aylık yaklaşık 300 kişinin başvurduğu sağlık kliniğine sağladıkları destek sayesinde haftalık 600'den fazla hastaya hizmet verdiğini vurgulayan Dede, salgına karşı eğitimleri aksayan çocuklar için açtıkları uzaktan eğitim merkezinde de dönüşümlü olarak her ay 500 öğrencinin eğitim göreceğini belirtti.

Salgın nedeniyle yüz yüze eğitimin mümkün olmadığına ve online eğitim sürdürmek için bilgisayar, internet ve elektriğe ihtiyaç olduğuna dikkati çeken Gavs Yardım Derneği görevlisi Abdurrahman İskenderani, İHH'nın destekleriyle açtıkları 5 sınıflık merkez sayesinde aylık 500 öğrencinin uzaktan eğitimini sürdürebileceğini ifade etti.

1.jpg

Ekonomi kriz mültecileri daha çok zorluyor

Lübnan'ın farklı bölgelerinde yer alan El-Biddavi, Burc el-Baracne, Sabra ve Şatilla, Ayn el-Hilve, Nehru'l-Barid, Raşidiyye, Burc eş-Şemali, El-Bas, Vifel, Miye Miye, Dbaye ve Mar İlyas isimli 12 kampta yaşayan Filistinli mülteciler, hayatlarını oldukça zor şartlar altında sürdürüyor.

Farklı din ve mezheplere dayalı siyasi bölünmeler açısından oldukça kırılgan bir yapıya sahip Lübnan ekonomisi, 1975-1990 yıllarındaki iç savaştan bu yana en büyük krizi yaşıyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024