İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Makedonya'da Yetim Dayanışma Günleri
İHH İnsani Yardım Vakfı'nın bu yıl 8’incisini düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Makedonyalı yetimler gönüllerince eğlendi.
Balkanlar, Makedonya 01.05.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı, bu yıl 2011 yılından bu yana yurt içi ve yurt dışında gerçekleştirdiği Yetim Dayanışma Günleri’nin (YDG) 8’incisini düzenliyor. Mart ayında başlayan organizasyon kapsamında İHH, 150 bin yetime iyilikseverlerin yardımlarını ulaştırıyor. YDG kapsamında eğitimden sağlığa, sosyal destek çalışmalarından acil yardımlara, kültürel aktivitelerden mesleki eğitim ve kalkındırma projelerine kadar, yetimler için 537 proje hayata geçiriliyor. YDG kapsamında yetimlerin sevindirildiği bölgelerden bir tanesi de Balkanlar.

Makedonya’da düzenlenen YDG etkinliklerinde yetimler tarafından Kuran-ı Kerim, şiirler ve ilahiler okundu. Programa, İHH Genel Başkan Yardımcısı Hüseyin Oruç ve İyilik Başağı Derneği Başkanı Rufat Sherifi'nin yanı sıra Balkan ülkelerinden çok sayıda yetim ve yakınları ile yetimlerle ilgilenen dernek temsilcileri katıldı.

huseyin-oruc.jpg

“Yetim Gülerse Dünya Güler”

İHH Genel Başkan Yardımcısı Oruç, yaptığı açıklamada, Yetim Dayanışma Günleri’nin Üsküp'te devam ettiğini ancak sadece Üsküp'ün çocuklarının değil Balkan çocuklarının da burada toplandıklarını belirtti. Yetim Dayanışma Günleri çerçevesinde düzenledikleri etkinliklere değinen Oruç, "Önce onlarla Üsküp'ü dolaştık. Üsküp'te onların hoşuna gidecek yerleri ziyaret ettik. Parklara götürüldüler. Mesire alanlarına götürüldüler. Piknik yapıldı çocuklarımızla. Onlarla alışveriş yapıldı. Ne istiyorlarsa onları alabildikleri ortam oluştu. Onların çok mutlu olacakları birkaç gün geçiriliyor" dedi.

Konuşmasının devamında “Yetim Gülerse Dünya Güler" diyen Oruç, dünyanın her tarafından yetimlerin yüzünü güldürmeye çalıştıklarını ve herkesin en yakınındaki yetimin başını okşayıp onu güldürmesi gerektiğini vurguladı.

detay1.jpeg

“Yetimlerin yüzünü güldürme amacı taşıyoruz”

İyilik Başağı Derneği Başkanı Sherifi de İyilik Başağı Derneği'nin altı yıldır İHH’nın düzenlediği Yetim Dayanışma Günleri’ne katkı sağladığını ifade etti. Bu çerçevede düzenlenen etkinliklere değinen Sherifi, "Kültürel, spor etkinlikleri ve geziler düzenliyoruz. Başkent Üsküp, Kalkandelen, Kırçova, Struga ve Ohri gibi şehirlerdeki tarihi İslam Medeniyeti eserlerini ziyaret ediyoruz" şeklinde konuştu. Sherifi, tüm bu etkinliklerin, Arnavutluk, Kosova, Karadağ, Sancak ve Preşova'dan gelen yetimlerin yüzünü güldürme amacı taşıdığını vurguladı.

detay2.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024