İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Makedonyalı yetimler İHH ile sevindi
Yetim Dayanışma Günleri kapsamında Makedonya’ya giden İHH ekipleri, 500’ü aşkın yetim çocukla buluştu.
Makedonya 02.05.2017

Kuruluşundan bu yana savaş ve afet bölgelerinde, mülteci kamplarında ve yoksulluğun hüküm sürdüğü coğrafyalarda, yetim çocukları kalıcı projelerle destekleyen İHH İnsani Yardım Vakfı, rotasını bu kez Makedonya’ya çevirdi. Dünyada yaklaşık 90 bin yetimi himaye eden İHH, Makedonya’da 500’ü aşkın yetim çocukla buluştu. Bu yıl 7’ncisi düzenlenen “Yetim Dayanışma Günleri” kapsamında Makedonya’ya giden İHH gönüllüleri; sportif yarışmalarda, pikniklerde, tekne turunda, Adak - Akika kurban dağıtımlarında, hediye dağıtımlarında ve ödül törenlerinde yetimlerle beraber oldu.

“Yetim Gülerse Dünya Güler” sloganıyla yola çıkan İHH gönüllüsü 11 kişilik ekip, başta Makedonya’nın başkenti Üsküp olmak üzere Tetova, Kicevo Gostivar, Struga, Ohrid gibi şehirlerde yetimlere yönelik çeşitli organizasyonlar gerçekleştirdi.

whatsapp-image-2017-05-02-at-12.06.37.jpeg

Yeni projeler yolda

İHH’nın Makedonya’daki partner kuruluşu olan İyilik Başağı Derneği işbirliğinde İHH ekipleri, 200 yetim ailesine adak, akika ve kumanya dağıttı. Yetim Kalkındırma Projesi kapsamında 15 adet beyaz eşya yardımında bulunan İHH ekipleri, bir ailenin ise tüm ev eşyalarını karşıladı. Ekipler ayrıca yetim ailelerinin eksiklerini yerinde inceleyerek eksiklerin tamamlanması için yeni projeler geliştireceklerini ifade etti. Çocuklara çeşitli hediyeler, oyuncaklar ve şekerler dağıtan İHH gönüllüleri, bir akşam yemeğinde yetimlerle bir araya geldi.  

whatsapp-image-2017-05-02-at-12.06.40.jpeg

Belediye Başkanı Arifi: Yetimlere destek verelim

Makedonya’daki yetimlere verdiği destekle gönülleri fetheden Tetova (Kalkandelen) Belediye Başkanı Teuta Arifi, İHH’nın yetim projelerinin önemine dikkat çekerek, babasının 5 yaşında annesini, 7 yaşında ise babasını kaybettiğini söyledi. 7’den 70’e herkesin yetim çocuklara destek vermesi gerektiğini kaydeden Teuta Arifi, “Babam küçük yaşta, hem annesiz hem babasız kaldı. Ancak yine de umudunu yitirmedi. Yıllar sonra bölgenin en ünlü profesörü oldu. Bir de İkinci Dünya Savaşı’nın hemen bitiminde bu unvanı aldı. O yüzden yetimlerin her zaman desteklenmesi gerektiğini düşünüyorum. Nerede bir yetim görsem, gözlerinde hemen babamın ışığını fark ederim” ifadelerini kullandı.

whatsapp-image-2017-05-02-at-12.06.53.jpeg

Yetimlerle şenlik düzenleyip oyunlar oynadıktan sonra İHH gönülleri, partner kuruluş tarafından dualarla ve iyi dileklerle uğurlandı.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024