İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mali’ye Ramazan yardımı
İHH, Ramazan 2021 çalışmaları kapsamında Mali’de 14 bin 522 kişiye yardımda bulundu. Mağdurlara; kumanya, adak kurbanı, zekat, fitre ve bayramlık desteği sağladı.
Afrika, Mali 04.05.2021

İHH İnsani Yardım Vakfı’nın iyilik kervanı, her yıl olduğu gibi bu Ramazan da dünyanın farklı coğrafyalarındaki ihtiyaç sahipleri için yola çıktı. “Ramazan’da Umut Var” sloganıyla Ramazan 2021 çalışmaları kapsamında Afrika'ya giden İHH ekipleri, Mali’nin başkenti Bamako, Senou, Kolikoro ve çevresinde 14 bin 22 kişiye hayırseverlerin yardımlarını ulaştırdı. 

mali_35.jpg

Çocuklar unutulmadı

İHH'nın kumanya yardımlarından 6 bin 480 Malili istifade ederken, zekat ve fitre bağışlarından ise bin 242 ihtiyaç sahibi faydalandı. Bölgede İHH, ayrıca 70 büyükbaş adak keserek 6 bin 300 kişiye de kurban eti dağıttı. İHH ekipleri, bölgedeki çocukları da unutmayarak 500 bayramlık hediye etti. Yardımlardan; iç göçmenler, yetimhaneler, köyler, yetim aileleri, engelliler, görme engelliler ve muhtaç aileler istifade etti. İHH’nın Mali’deki dağıtımlarına, Afrikalı Ali olarak bilinen ünlü radyocu Ali Şentürk de katıldı.

mali_18.jpg

Cami temelleri atıldı

Vakfın Ramazan çalışmalarını gerçekleştirmek üzere bölgede bulunan İHH ekibi, son olarak İbrahim Büyükboz adını taşıyacak olan caminin temellerini attı. 

mali_51.jpg

BAĞIŞ YAP

Destek olunabilir

Hayırseverler; zekatları, fitreleri, sadakaları ve kumanyalarıyla İHH'nın Ramazan boyunca gerçekleştireceği kampanyalara destek olabiliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024