İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mavi Marmara Ceza Davası Çağlayan Adliyesi’nde Görülmeye Devam Ediyor
İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen Mavi Marmara Ceza Davası’nın 12. Duruşması 20 Eylül 2016 Salı günü saat 09:30’da Çağlayan Adliyesi’nde görülecek. Dava sırasında Çağlayan Adliyesi önünde saat 11.00’da bir basın açıklaması yapılacak.
19.09.2016

Bilindiği üzere davada, İsrail Genelkurmay Dönem Başkanı Rau Gabiel Ashkenazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Maron, Hava Kuvvetleri İstihbarat Sorumlusu Avishay Levi veİsrail İstihbarat Başkanı Amos Yadlin sanık olarak yargılanıyor. Bu dört sanık hakkında kırmızı bültenle INTERPOL vasıtasıyla yakalanmaları için karar çıkmıştı. Mavi Marmara gemisine İsrail’in yapmış olduğu saldırı ve katliamda hayatını kaybeden 10 şehidin aileleri davanın her duruşmasını takip ediyor. Bu duruşmada da mahkeme salonunda olacaklar. Ayrıca, İsrail saldırısında ölümcül derecede ağır yaralanan biri Filistinli diğerleri Türkiyeli 56 kişi, dünyaca ünlü solcu aktivistler, gemilerdeki  Filistinliler, birçok devletten milletvekillerinin de aralarında olduğu toplam 430 Türkiyeli mağdur ile 37 ülkeden 318 kişi olmak üzere toplam 748 mağdur ve suçlardan zarar gören gerçek kişi ve birçok tüzel kişi mağdur da bu davanın tarafı ve takipçisi. Öte yandan şu anda İsrail zindanlarında olan Mavi Marmara yolcusu Filistinli lider Şeyh Raid Salah ile Mısır zindanlarında olan ve Şehit Esma Biltaci’nin babası Mavi Marmara yolcusu Mısırlı lider Muhammed Biltaci de bu davada müştekiler arasında yer alıyor. Davanın en ilginç sahiplerinden biri de ilk duruşmada ifade veren Joe Maedors. Joe Maedors, 1967 yılında ABD gemisi Liberty’de İsrail’in saldırısına uğramış ve yaralanmıştı. Maedors bu mahkemede adaletin yerini bulacağına olan inancı ile bu davanın sıkı bir takipçisi. Sanıklar,  kasten adam öldürme, işkence, kasten adam öldürmeye teşebbüs, nitelikli kasten yaralama, kasten yaralama, nitelikli yağma, deniz ulaşım araçlarını kaçırma veya alıkoyma, nitelikli mala zarar verme, kişiyi hürriyetinden yoksun kılma, eziyet suçlarını azmettirme suçlarından yargılanmaktalar. Yabancı mağdurlar, yabancı avukatları ile bu davayı sürekli takip ediyorlar. Dünya medyasının da takip ettiği davayla ilgili açıklamaların yapılacağı basın toplantısına tüm medya mensupları davetlidir.

Not: Basın açıklamasına Mavi Marmara şehidi Çetin Topçuoğlu’nun eşi Çiğdem Topçuoğlu da katılacak. Topçuoğlu aynı zamanda Barselona’dan 14 Eylül’de İsrail'in zalimce uyguladığı Gazze ablukasını kırmak için yola çıkan kadınlar gemisinin yolcularından birisi. Kadınlar, Amal-Hope ve Zaytouna-Oliva adlı iki gemiyle Gazze'ye doğru yola çıktı. Kadınlar gemisi 10’dan fazla ülkenin bir araya geldiği Özgürlük Filosu Koalisyonu’nun bir organizasyonudur.

Basın açıklaması:

Yer    : Çağlayan Adliyesi

Tarih : 20 Eylül 2016 Salı

Saat  : 11.00

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023