İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mavi Marmara Davası ve Saldırının Yıldönümü Etkinlik Programı
İHH İnsani Yardım Vakfı; Mavi Marmara Davası ve gemiye saldırının 3. yıldönümünde bazı etkinlikler düzenleyecek.
Filistin, Ortadoğu, Türkiye 18.05.2013
PROGRAMLAR:
 
20 MAYIS
 
Mavi Marmara Davası'nın 3. duruşmasının görüleceği saatlerde; 20 Mayıs Saat 10.00'da Çağlayan Adliyesi'nde Mavi Marmara dostları buluşacak. Adliye önünde; şehit yakınları, Mavi Marmara gönüllüleri, Filistin dostları, İHH gönüllüleri, yazarlar, gazeteciler bir araya gelecek. Etkinlikte İsrail'in kanun dışı eylemleri ve sistematik hale getirdiği hak ihlalleri anlatılacak.
 
31 MAYIS
 
31 Mayıs akşamı 21:00'da ise Haliç Tersanesi'nde bulunan Mavi Marmara gemisinde bir program olacak ve gemide sabahlanacak. Konuşmalar, ezgiler ve pek çok faaliyetin olacağı gecede dünyanın çeşitli ülkelerinden yabancı konuklar da hazır bulunacak.
 
1 HAZİRAN
 
1 Haziran saat 17:00'da Fatih Camii'nden Edirnekapı'ya yürünecek. Yürüyüş; Edirnekapı'daki Mavi Marmara Şehitlerinin kabrinde son bulacak. "Davamız Özgür Kudüs" ve "Davamız Özgür Gazze" adıyla yapılacak yürüyüşe on binlerce kişi katılacak.
 
20 MAYIS PROGRAMI ÇAĞRI METNİ:
 
DAVAMIZ: ÖZGÜR GAZZE, ÖZGÜR KUDÜS, ÖZGÜR FİLİSTİN
 
İsrail’in uluslararası sularda Gazze Özgürlük Filosu’na düzenlediği saldırının üzerinden üç yıl geçti. Dokuz insani yardım gönüllüsünün hayatını kaybettiği, onlarcasının yaralandığı, alıkonulduğu, işkence gördüğü, gasp edildiği Mavi Marmara saldırısının üçüncü yıldönümünde adalet arayışımız devam ediyor.
 
Filistin mücadelesi sürecinde oldukça önemli bir konumda bulunan Mavi Marmara davası, İsrail’in giriştiği insan hakları ihlalleri için dünya genelinde açılacak davalara emsal teşkil edecek bir davadır. Dava, İsrail’in hukuki koruma kalkanının delinmesine giden süreci başlatmış olmasının yanı sıra orta vadede Kudüs işgalinin kırılması için çok önemli bir adım anlamına gelmektedir. Mavi Marmara saldırısında görevi ve sorumluluğu bulunan üst düzey komutanları ve askerî personeli yargı önüne getiren dava, İsrail kamuoyunda büyük yankı uyandırmıştır. İsrail, ABD’den ablukanın kaldırılması ve siyasi ve askerî tüm sorumluların yargılanması gibi taleplerinden vazgeçmesi noktasında Türkiye’yi ikna etmesi beklentisi içindedir. Ancak bu haklı taleplerin pazarlık konusu edilmesi mümkün değildir. Uluslararası hukuku çiğneyerek insanlık onurunu ayaklar altına alan İsrail’e karşı hukuk mücadelemiz devam edecektir.
 
Şehitlerimizin manevi şahsiyetine, Filistin halkının onurlu mücadelesine ve Mescid-i Aksa’ya olan sorumluluğumuzun bir gereği olarak sizleri de bu tarihî davaya şahitlik etmeye davet ediyoruz.
 
Sizler de bu davanın tarafısınız. 20 Mayıs Pazartesi günü saat 10.00’da İstanbul Çağlayan Adliyesi’nde buluşalım!
 
İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022