İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mavi Marmara mağdurları: Davamızın takipçisiyiz!
İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezi’nde bir çalıştay düzenleyen Mavi Marmara mağdurları ve şehit yakınları, Türkiye’de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde devam eden davaların takipçisi olacaklarını yineledi.
20.10.2016

2010 yılında uluslararası sularda Gazze’ye insani yardım götürürken Siyonist İsrail tarafından durdurularak katliama tabi tutulan Mavi Marmara Gemisi yoluna devam ediyor.

Bu kapsamda Mavi Marmara davasının 13. duruşmasına katılmak için İstanbul’a gelen Mavi Marmara mağdurları ve şehit yakınları, Mavi Marmara davasının 2 Aralık’a ertelenmesinin hemen akabinde İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezi’nde bir araya gelerek çalıştay düzenledi.

Yaklaşık yüze yakın; mağdur, şehit yakını ve avukatın katıldığı toplantıya İHH Yönetim Kurulu Üyesi ve Mavi Marmara Avukatı Gülden Sönmez başkanlık etti.

Adalet yerini bulana kadar mücadele sürecek

Çalıştay’da; Amerika’daki Furkan Doğan davas, Uluslararası Adalet Divanı Lahey’deki davalar, Güney Afrika’da 4 İsrailli komutan hakkında yakalama kararı çıkartan dava ve Türkiye’de devam eden davalar hakkında mağdurlara avukatlar tarafından bilgilendirme yapıldı. Daha sonra avukatlar, Türkçe, Arapça ve İngilizce olarak tercüme edilen toplantıda daha sonra mağdurlar ve şehit yakınları tarafından gelen soruları cevaplandırdı. Toplantıda ayrıca, daha önce de medyada yer bulan Türkiye ile İsrail arasında yapılan anlaşma metninin Türkçe ve İngilizce nüshası mağdurlara dağıtıldı. Nüshaların dağıtımının ardından anlaşma metninin neticesi olarak İsrail’in Türkiye’ye ‘lütfettiği’ 20 milyon tazminatın akıbeti anlatıldı.

Mağdurlar, avukatlara; şartlar ne olursa olsun davayı takip etmeleri gerektiğini ve adalet yerinin buluncaya kadar da kendilerinin davanın peşini bırakmayacaklarını yineledi. Avukatlar da Türkiye ile İsrail arasındaki yapılan anlaşmanın devam eden ceza yargılamasını sonlandıramayacağını belirtti.

6f5a7248.jpg

Failler kırmızı bültenle aranıyor

Bilindiği üzere dünyanın dört bir yanındaki davalarda, İsrail Genelkurmay Dönem Başkanı Rau Gabiel Ashkenazi, Deniz Kuvvetleri Komutanı Eliezer Alfred Maron, Hava Kuvvetleri İstihbarat Sorumlusu Avishay Levi ve İsrail İstihbarat Başkanı Amos Yadlin sanık olarak yargılanıyor. Yine bu dört sanık hakkında kırmızı bültenle INTERPOL vasıtasıyla yakalanmaları için karar çıkmıştı.

Yine bilindiği üzere 4 İsrailli komutan için Türkiye’de; "canavarca hisle veya eziyet çektirerek öldürme suçuna azmettirmek"ten 9 kez ağırlaştırılmış müebbet, "mala zarar vermeye azmettirmek", "yağma suçuna azmettirmek", "eziyet suçuna azmettirmek", "haberleşmenin engellenmesine azmettirmek", "kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma suçuna azmettirmek", "yaralama suçuna azmettirmek" ve "silahla yaralama suçuna azmettirmek"ten de toplam 18 bin 32'şer yıla kadar hapis cezası isteniyor.

748 mağdur davayı bırakmıyor

İsrail saldırısında ölümcül derecede ağır yaralanan biri Filistinli diğerleri Türkiyeli 56 kişi, dünyaca ünlü solcu aktivistler, gemilerdeki Filistinliler, birçok devletten milletvekillerinin de aralarında olduğu toplam 430 Türkiyeli mağdur ile 37 ülkeden 318 kişi olmak üzere toplam 748 kişi İstanbul’daki davayı yakından takip etmişti.

6f5a7355.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023