İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mavi Marmara Samsun’da
Mavi Marmara gemisi, İHH ve Canik Belediyesi'nin organizasyonuyla Samsun'a geldi.
Filistin-Gazze, Türkiye 09.03.2015

Mavi Marmara Gemisi, Canik Belediyesi ve İHH İnsani Yardım Vakfı'nın organizasyonuyla Samsun’a geldi. 31 Mayıs 2010’da Filistin'e yardım götürmek için çıktığı yolda uluslararası sularda seyir ederken İsrail'in saldırısına uğrayan ve 10 şehit veren Mavi Marmara Gemisi Çanakkale Zaferi'nin 100. yılında gençleri şehitler ile buluşturacak.

Gazze'ye yardım götürmek için 5 yıl önce yola çıkan ve İsrail askerlerinin müdahalesi sonrası 10 kişinin şehit edildiği Mavi Marmara gemisi, İHH ve Canik Belediyesi'nin işbirliğiyle Samsun'a geldi. Binlerce kişinin katıldığı coşkulu karşılama töreninin ardından gemi Samsun Limanına demir attı. 10 gün süreyle Samsun'da kalacak olan Mavi Marmara Gemisi'nde paneller düzenleneceği ve halka açık olacağı belirtildi. Gemi, 16 Mart'ta Çanakkale'ye gitmek üzere yola çıkacak.

İnsanlık vicdanının sembolü

Karşılama töreninde bir konuşma yapan Canik Belediye Başkanı Osman Genç, Canik Belediyesi olarak milli ve manevi değerlerine sahip çıkan bir gençlik meydana getirilmesi için canla başla çalıştıklarını ifade ederek, "İnsan topluluğunu millet yapan, onları ortak hedeflerde bir araya getiren en önemli unsur değerleridir. Canik Belediyesi olarak insanlık vicdanının sembolü olan Mavi Marmara Gemisi'ni ağırlıyor olmaktan onur duyuyoruz” dedi.

Genç, “16 Mart 2015 tarihinde Samsun'dan yola çıkacak olan Mavi Marmara Gemisi, kutsal bir inancın müdafaasının tezahürü olduğuna inandığımız Çanakkale Zaferimizin 100. yılı olan 18 Mart’ta Çanakkale’de olacak ve gençlerimiz şehitlerimiz ile buluşacak. Bu yıl Çanakkale ziyaretimizi farklı bir şekilde yapacak olmanın heyecanı içerisindeyiz" dedi.

Mavi Marmara Adeletin Özgürlüğün Gemisidir

İHH İnsani Yardım Vakfı Başkanı Bülent Yıldırım da gemiyi ziyarete gelen Samsunlulara yaptığı konuşmada, Mavi Marmara misyonunun devam etmesi gerektiğine vurgu yaptı. “Biz Mescidi Aksa'ya doğru gidiyoruz” diyen Yıldırım, Siyonizmin Türkiye'de elini kolunu kanadını kırdıkları gibi yeryüzünde de kolunu kanadını kıracaklarını dile getirdi. Türküyle, Kürt’üyle, Çerkez’iyle, Arap’ıyla, Avrupa'daki vicdan sahipleriyle Kudüs'ün özgürleşmesini sağlayacaklarını ifade eden Yıldırım, “Bu nedenle ne olursa olsun çözüm sürecine destek verin. Çünkü Türk, Kürt, Arap ve Çerkez birlikteliği Kudüs'ü fethedecek. Kendi problemlerimizi çözdüğümüzde yolumuz Kudüs'e doğru gidecek. O nedenle çözüm sürecine baltalamak istiyorlar. Çözüm süreci sadece Türklerin ve Kürtlerin kardeşliği ve özgürleşmesi değildir. Çözüm süreci insanlığın kurtuluşudur. Çünkü Mescidi Aksa kimdeyse insanlığı da o yönetir. Bu süreç başarıya ulaşırsa Mescidi Aksa'ya yürüyüşümüz daha güzelleşecek. Kudüs'te daha özgür olacağız. Mescidi Aksa bizim olacak ve o zamanda insanlık kurtulacak. İnsanlığın kurtuluşu için Mavi Marmaranın misyonu devam etmeli. İsrail yaşlıları öldürürüz, gençler de bu davayı unutur düşüncesinde. Gençlerin bu davayı unutmayacağını İsrail'e gösterin. Mescidi Aksa'da özgürce namaz kılana kadar devam edeceğiz. İsrail, İHH bizim için büyük bir tehdittir diyor. Allah'a şükürler olsun kabul ediyoruz. İHH, İsrail için büyük bir tehdittir, olmaya da devam edecektir." sözkeriyle konuşmasını sürdürdü.

Mavi Marmara Gemisi'nin adaletin, özgürlüğün, direnişin ve başkaldırının gemisi olduğunu belirten Yıldırım, sözlerini şöyle tamamladı: "Siyonist İsrail, bizim bu davadan vazgeçmemiz için bize birçok tekliflerde bulundu. En son 11 milyar dolara varacak teklifte bulundu. Biz kabul edersek çeşitli yollardan bu yardımı şehit ailelerine aktaracaklardı. Şehit aileleri 'abluka kalkmadan ambargo kalkmadan hiçbir anlaşmayı kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz' dediler. Siyonistler, emperyalistler, zalim yöneticiler, dini, ırkı ne olursa olsun bütün müslümanların, mazlumların yanındayız. Bu gemi sadece Gazze'ye gitmedi. Suriye'ye Irak'a, Mısır'a, Afganistan'a, Doğu Türkistan'a gitti. Gerekirse bütün yeryüzü coğrafyasına gidecek. Bu geminin bir misyonu var. Bu özgürlük ve adalet misyonudur. Bir elimize güneşi, bir elimize ayı verseniz biz davamızdan asla vazgeçmeyiz, diyenlerin gemisidir bu gemi."

Konuşmaların ardından Mavi Marmara Gemisi'nde Mazlum Coğrafyalar Müzesi açıldı. Ardından katılımcılar hem müzeyi hem de gemiyi gezdi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023