İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
‘Minik Dostlarımız Aç Kalmasın’
Bakırköy İHH, ‘Minik Dostlarımız Aç Kalmasın’ kampanyası kapsamında Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda basın açıklaması düzenledi. Basın açıklaması sonrasında katılımcılara kedi ve kuş evleri hediye edildi.
21.01.2019

İHH İnsani Yardım Vakfı Bakırköy Temsilciliği, Bakırköy Özgürlük Meydanı’nda ‘Minik Dostlarımız Aç Kalmasın’ sloganıyla bir basın açıklaması düzenledi. Bakırköy İlçe Müftüsü Selami Aydın’ın da katıldığı açıklama sonrasında kedi ve kuşlar için üretilen tahta evlerin dağıtımı gerçekleştirildi. Toplantıda ayrıca kedi mamalarının da dağıtımı yapıldı.

6f5a4935.jpg

“Hayvanlar aç kalmasın ve hayvanlar üşümesin istiyoruz”

Bakırköy İHH Temsilcisi Ali Fuat Kaynak, insan haklarının korunması kadar Allah’ın yarattığı diğer canlıların hakları konusuna da dikkat çekmek amacıyla basın açıklaması gerçekleştirdiklerini ifade etti. Kaynak, şöyle konuştu:

“Bakırköy İHH temsilciliği olarak insan haklarının korunma  konusunda olduğu kadar Allah’ın yarattığı diğer canlıların hakları konusuna da dikkat çekmek için başlattığımız çalışmanın duyurusunu yapmak üzere sivil toplum kuruluşları ve duyarlı vatandaşlarla burada toplanmış bulunuyoruz.

Bizim inancımızda canlı cansız her şeyin Allah’ın bir emaneti olarak ifade edilmektedir. Bu açıdan bakıldığında sokak hayvanları da bizlere emanettir ve onların  hayatta kalmalarını kolaylaştıracak bir çalışmayı vakfımız öncülüğünde başlatmış bulunmaktayız. Biz diyoruz ki ‘İyilik her canlıya her yerde’ olmalıdır. Hayvanlar aç kalmasın ve hayvanlar üşümesin istiyoruz.

Bu amaçla da Hayvanları Koruma Dernekleri ve çeşitli sivil toplum kuruluşları ile işbirliği yaparak hazırladığımız kuş evleri ve kedi evlerinin dağıtım organizasyonunu ilçemizde gerçekleştiriyoruz. Ümit ediyoruz ki bu çalışma güzel İstanbul’umuzun tüm ilçelerine örneklik teşkil eder.”

6f5a4882.jpg

Kaynak ayrıca STK’larla ortak çalışma yapılarak kedi ve kuş evi dağıtımlarının devam edeceğini, gönüllü veterinerler vasıtası ile tedavi ihtiyaçlarının karşılanacağını ve hayvanlar konusunda bilinçlendirme çalışmaları yapacaklarını söyledi.

6f5a4858.jpg

Basın açıklaması sonrasında duyarlı vatandaşlar, kedi ve kuş evlerini ihtiyaç olan bölgelerde kullanmak üzere teslim aldı.

6f5a4949.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022