İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Mısır’daki idam kararları protesto edildi
İHH İnsani Yardım Vakfı üyeleri Eminönü ve Üsküdar iskelelerinden hareket eden teknelerle Bebek'te bulunan Mısır Konsolosluğu'na önlerine gelerek Mursi ve İhvan üyelerine verilen hukuksuz idam kararlarını protesto etti.
Afrika, Mısır 17.06.2015

Mısır mahkemesi, "Hapishaneler baskını" davasında, darbeyle görevinden uzaklaştırılan seçilmiş Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, İhvan Rehberlik Konseyi Başkanı Muhammed Bedii ve Dünya Müslüman Alimler Birliği Başkanı Yusuf el-Karadavi'nin de aralarında bulunduğu, daha önce idam konusunda görüş için dosyaları müftülüğe gönderilen, çok sayıda kişiye hukuksuz idam cezaları verdi. Mahkemenin verdiği kararların temyize açık olduğu ifade edildi.

Verilen hukuksuz idam kararlarını protesto etmek için İHH İnsani Yardım üyeleri ellerinde Mısır ve Rabia bayrakları ile slogan ve tekbirler eşliğinde denizden konsolosluk önüne gelerek tekneden lazer projeksiyonla Muhammed Mursi'nin fotoğrafı ve Rabia işaretini konsolosluk binasına yansıtarak verilen idam kararlarını protesto etti.

Eminönü'nden kalkan teknede açıklama yapan İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, "İhvan-İ Müslimin özellikle Sünni dünyanın en organize olmuş gücüdür. 100 milyona yakın insanı hareket ettirme kabiliyetine sahiptir. Bütün İslami hareketleri harekete geçirebilecek bir etki gücüne sahiptir. Doğal olarak Mısır'da böyle bir infaz gerçekleşirse, Mısır'ın içerisinde önü alınamayacak bir kargaşa başlar. Bu sadece Mısır'da kalmaz. Suudi Arabistan'da da İhvan çoktur. O nedenle darbeye destek veren Suud rejimi, eski rejim, şimdiki kral biraz daha farklı düşündüğünü umuyorum, bir an önce hatasından vazgeçip Sisi'yi ikna edip bir an önce hapishanedeki herkesi serbest bıraktırmalı. Sadece Mursi ve arkadaşları bırakılıp diğerlerinin işkencesinin sürmesi doğru değildir. Meşru olarak seçimlere girmiş, meydanlarda hak talebinde bulunmuş ve bu sebepten dolayı içeride bulunan herkesin çıkarılması gerekmektedir. Eğer Sisi akıllıysa, kendi geleceğini düşünüyorsa, o koltukta rahat oturmak istiyorsa, rahat bir yaşam sürmek istiyorsa İsrail ile olan ilişkilerini kesmelidir. Sisi şuanda tamamen İsrail'in güdümünde ve Filistin'deki direnişi kırmak amacıyla İhvan-ı Müslimin'e karşı bu darbeyi sürdürmektedir. Muhtemelen Sisi ile İsrail arasındaki ilişki çok eskiye dayanmaktadır. Eğer bu infazlar olursa Ortadoğu’yu bilen birisi olarak söylüyorum. Artık Ortadoğu'da sular kolay kolay durulmaz. Ve bu sadece Mısır'ı ilgilendirmez, çevre ülkelerini de ilgilendirir. O nedenle İslam İşbirliği Teşkilatı bir an önce devreye girmeli, Sisi'yi İsrail'den kurtarmalı" dedi.

Bebek'te bulunan Mısır Konsolosluğu açıklarında bekleyen teknelerden marşlar çalınarak, sloganlar atıldı. Teknenin birinden de, Muhammed Mursi'nin fotoğrafı ve bir konuşması, rabia işareti ve “Free Mursi” yazısı projeksiyonla Mısır Konsolosluğu binasına yansıtıldı.

Daha sonra Mursi’nin videosunun konsolosluk binasına yansıtılmasının ardından teknede bulunan kişiler karaya çıkarak konsolosluk binasının yan tarafında bir eylem gerçekleştirdi ve sloganlarla idam kararlarını protesto etti. İHH Genel Başkanı Yıldırm burada toplanan kalabalığa bir konuşma yaptı. Yapılan konuşmanın ve protestonun ardından İHH üyeleri tekrar gemilere binerek eyleme son verdi.
 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023