İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
MotoBosna yollarda
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın organizasyonundaki MotoBosna ekibi, Srebrenitsa katliamının yıldönümü sebebiyle Bosna Hersek’e motosiklet konvoyu başlattı.
Bosna-Hersek 07.07.2017

Sakarya’dan yola çıkan MotoBosna ekibi, Cuma namazı sonrasında Fatih Camii’nde yaptığı basın açıklamasının ardından Edirne’ye doğru yola koyuldu.

Dünya Motosiklet Şampiyonu Kenan Sofuoğlu’nun yanı sıra Gençlik ve Spor Bakanlığı ile PTT Genel Müdürlüğü’nün de desteklediği konvoy, Yunanistan ve Makedonya üzerinden Kosova’ya, oradan da Bosna Hersek’e geçecek.

yavuz.jpeg

“25 yıl önce 9 bin insan katledildi”

Fatih Camii avlusunda toplanan MotoBosna ekibi adına basın açıklaması yapan İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Başkan Vekili Yavuz Dede, Balkanlarda yaşanmış çok büyük bir katliamı anma törenine arkadaşlarını yolcu ettiklerini söyledi. “25 yıl önce Birleşmiş Milletlerin sözde korumasına aldığı ancak 9 bin insanın buna rağmen vahşice katledildiği bir katliamdan söz ediyoruz” diyen Dede, her yıl olduğu gibi bu yılda bu katliamı anmak ve dünyada yeni katliamlar yaşanmasın diye kamuoyunun vicdanını yansıtmak için bu etkinliği düzenlediklerini söyledi.

Yavuz Dede, düzenledikleri motosiklet konvoyu ile komşu ülke Suriye’de yaşanan insanlık dramına da dikkat çekmeyi istediklerini sözlerine ekledi.

fatih-cami.jpeg

Ekip, cenaze namazına katılacak

MotoBosna ekibi, yıllar önce Srebrenitsa’da katledilen 25 insanın cenaze namazına da iştirak edecek.

yollar.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023