İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Nepal Kardeşlik Kahvaltısı
İHH İstanbul Kadın Kolları’nın Nepal İslam Kültür Merkezi yararına düzenlediği Kardeşlik Kahvaltı’sı, Gazeteci Yazar Adem Özköse’nin Nepal izlenimlerini anlatması ile Maltepe’de gerçekleştirildi.
Nepal 02.01.2019

Nepal’de Müslümanlar birçok açıdan sahipsiz ve korumasız. Dinlerini yaşayıp anlatabilecekleri imkânlar da oldukça kısıtlı. Nepal İslam Kültür Merkezi, bu nedenle bölge Müslümanları için büyük önem taşıyor. İstanbul İHH Kadın Kolları, Nepal’de önemli bir boşluğu dolduracak olan merkez için öncü bir rol üstlenerek Müslümanların İslam’ı ve İslam Medeniyeti’ni anlatmaları için Nepal'de 5 katlı İslam Kültür Merkezi inşa ediyor.

544802450848.jpg

Proje kapsamında İstanbul İHH Kadın Kolları, geliri Nepal’de inşası devam eden kültür merkezine aktarmak üzere Maltepe İmamet ve İlmi Araştırmalar Merkezi’nde 350 kişilik Kardeşlik Kahvaltısı düzenledi. Anadolu yakasındaki temsilciliklerindeki kadın komisyonlarının ve gönüllülerin destekleriyle düzenlenen kahvaltı programı, İHH İstanbul Kadın Kolları Koordinatörü Fatma Türk’ün açılış konuşması ile başladı.

544824795201.jpg

Uluslararası Pendik Anadolu İmam Hatip Lisesi misafir öğrencilerinden Nepalli Saesta ve Samara, ülkeleri hakkında açıklamalarda bulundu. Programa, Gazeteci Yazar Adem Özköse’nin Nepal izlenimlerini anlatması ile devam edildi.

Program, Adem Özköse’nin kitaplarını imzalaması ve Nepal konulu resim sergisinin ziyaret edilmesi ile son buldu.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Bağcılar’da on binlerin katılımıyla şehitlerimiz ve Filistin için yürüyüş
Soğuk havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Üçyüzlü Metro Durağı'ndan Bağcılar Meydanı'na yürüdü. İHH ve birçok sivil toplum kuruluşunun organize ettiği yürüyüşte katılımcılar, teröre ve işgalci İsrail’in zulümlerine tepki gösterdi.
11.01.2024
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
On binler Ümraniye'de şehitlerimiz ve Filistin için yürüdü
Soğuk ve yağmurlu havaya rağmen şehitlerimiz ve Filistin için bir araya gelen on binler, Yamanevler Metro Durağı'ndan Ümraniye Meydanı'na yürüdü.
07.01.2024
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İstanbul’da “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” konvoyu düzenlenecek
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Birimi’nin öncülüğünde “Şehitlerimiz ve Filistin İçin Yola Çık” sloganıyla araç konvoyu düzenlenecek. Yarın saat 20.00’de Maltepe Orhangazi Parkı’ndan başlayacak konvoy eylemi, Söğütlüçeşme’de sona erecek.
27.12.2023