İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Nepal Müslümanlarına destek iftarı
Genç İHH, Nepal'de yapılması planlanan İslam Kültür Merkezi için 22 ilde ortaklaşa iftar programı düzenledi.
Nepal, Türkiye 22.06.2015

Genç İHH, Nepal'de yapılması planlanan İslam Kültür Merkezi için 22 ilde ortaklaşa iftar programı düzenledi.

Dünyadaki tek Hindu krallık olarak adlandırılan Nepal’de son yıllarda İslâm dinine doğru büyük bir yöneliş var.

Özellikle genç nesiller İslâm’ı merak ederek hakkında bilgi toplamaya çalışıyorlar. Yıllardır bölgede yardım faaliyetlerini sürdüren İHH İnsani Yardım Vakfı da Nepal’deki Müslümanların eğitim ve kültür hayatına büyük katkı sağlayacak eşi benzeri görülmemiş bir proje hayata geçiriyor.

Bu kapsamda başkent Katmandu’da azınlık olarak yaşayan Müslümanların kendilerini sosyal, ekonomik ve siyasi düzlemde de geliştirmelerini sağlayacak modern imkânlara sahip dev bir İslam Kültür Merkezi inşa edilmesi planlanıyor.

Maliyeti 1 milyon euro’yu bulan bu dev projenin sorumluluğunu üstlenen Genç İHH, İslam Kültür Merkezi’nin inşasına destek olunması amacıyla 21 Haziran Pazar günü 22 ilde ortaklaşa “Kardeşlik İftarı” adıyla program düzenledi.

Genç İHH’nın proje için düzenlediği bu ilk program İstanbul’da İHH Başkanı Bülent Yıldırım’ın katılımıyla 1453 Topkapı Sosyal Tesislerinde gerçekleştirildi.

İftar programının düzenlendiği diğer il ve ilçeler şöyle:

Balıkesir, Batman, Bursa, Çorum, Elazığ, Eskişehir, Gönen, Isparta, İnegöl, İzmir, Kayseri, Kilis, Kırşehir, Malatya, Mardin, Mersin, Nevşehir, Rize, Samsun, Tokat, Yalova

Destek için;

Nepal'de yapılan İslam Kültür Merkezi'ne destek için ister "NEPALISLAM" yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışlanabilir isterse aşağıdaki banka hesaplarına bağışta bulunabilir.
 

İlgili haberler
Tümünü gör
Genç Atölye açıldı
Genç Atölye açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından açılan ve özgün tasarımlarla üretilen kırtasiye ağırlıklı 100’e yakın ürünün bulunduğu Genç Atölye, hizmet vermeye başladı. Ürünler, internet sitesinin yanı sıra Fatih’teki satış mağazasında da müşterileriyle buluşuyor. Satışlardan elde edilen gelirler, İHH’nın yardım çalışmalarında kullanılıyor.
17.05.2023
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Arife Çiçeği Projesi ile depremzede çocukların yüzleri gülüyor
Genç İHH tarafından hazırlanan “Arife Çiçeği’nin Serüveni” isimli proje ile depremden etkilenen çocuklara yönelik etkinlikler düzenleniyor, hediyeler veriliyor. Kurulacak Arife Çiçeği Mağazası’nda da çocuklara bayramlıklar dağıtılacak.
14.04.2023
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
4 genç vefatlarının yıldönümünde anıldı
Bursa’da lise öğrencilerine yönelik düzenlenen teknoloji kampına giderken geçirdikleri trafik kazasında vefat eden İHH gönüllüleri Murat Can Kaya, Kağan Talip Tığlı, Yusuf Taha Göktaş ve Tarık Kesekçi’nin vefatlarının birinci yıldönümünde İstanbul’da anma programı gerçekleştirildi.
Bursa
28.11.2022