İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Oyuncu Sinan Albayrak Suriye’de
Sinema ve televizyon oyuncusu Sinan Albayrak, İHH gönüllülerinin başlattığı "Hikayeyi Sen Tamamla" kampanyasıyla toplanan 5 bin çizmeyi, Suriyeli çocuklara dağıttı.
Suriye 31.01.2019

Sinema ve televizyon oyuncusu Sinan Albayrak, İHH İnsani Yadım Vakfı gönüllülerinin başlattığı "Hikayeyi Sen Tamamla" kampanyasıyla toplanan 5 bin çizmeyi, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib ili kırsalındaki kamplarda ve yetimhanelerde yaşayan çocuklara ulaştırdı.

ic1.jpg

Sinan Albayrak, yaptığı açıklamada savaş mağduru çocukların ihtiyaçlarının giderilmesi gerektiğini söyledi. Albayrak, "Çocukların dini, dili, ırkı olmuyor. Savaş her çocuğu derinden yaralıyor. Suriye gibi birçok coğrafyada çocuklar mağdur oluyor. Bu mağduriyetlerin vicdan sahibi insanlar tarafından giderilmesi gerekiyor" dedi. Suriye'de zorla yerinden edilen sivillerin sığındığı kampları ve yetimhaneleri ziyaret ederek sosyal medya üzerinden toplanan çizmeleri savaş mağduru çocuklara ulaştırdıklarını anlatan Albayrak, sözlerine şöyle devam etti:

ic2.jpg

"İHH gönüllüsü bir arkadaşımız sosyal medya üzerinden bir kampanya başlattı. Bu kampanya sonucu kısa süre içerisinde 5 bin adet çizme toplandı. Bu vesileyle bireysel bir çalışmanın nasıl bereketlendiğini görmüş olduk. Çizmeleri dağıtmak amacıyla yine Suriye’ye geldik. Her gelişimizde Suriye’deki çocuklara biraz daha ısınıyoruz. Ümit ediyoruz ki savaş kelimesi bu çocuklarımızın dünyasından en kısa sürede tamamen çıkar."

ic3.jpg

Albayrak, İHH İnsani Yardım Vakfı’nın savaş mağduru aileler için yaptırdığı Rahmet Köyü ve Yeni Hayat Konutları’nın yanı sıra engelliler için yapılan rehabilitasyon merkezini de ziyaret ederek çocuklarla vakit geçirdiklerini sözlerine ekledi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022