İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Pakistan Enformasyon Bakanı Vakfımızı ziyaret etti
Pakistan Federal Enformasyon Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Firdus Aashiq Awan, beraberindeki heyetle Vakfımıza teşekkür ziyaretinde bulundu. İHH’nın Pakistan’da yaptığı çalışmaları hayranlıkla karşıladıkl
Pakistan 15.10.2011

Geçen yılki sel felaketinin yol açtığı yıkımı halen telafi edemeyen Pakistan bu yıl da yeni bir sel felaketiyle karşı karşıya kaldı. Muson yağmurlarının yol açtığı seller Pakistan’da hayatı felç ederken milyonlarca insan evsiz kaldı. İHH İnsani Yardım Vakfı, Pakistan’daki sel felaketi nedeniyle başlattığı kampanyalarla Pakistan halkının yaralarını sardı.  İHH Genel Merkezini ziyaret eden Pakistan Federal Enformasyon Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Firdus Aashiq Awan, İHH’nın bölgedeki çalışmalarının Pakistan halkı için büyük önem taşıdığını vurgulayarak bağışçılarına teşekkür etti.

Bakan Avan, İHH Genel Merkezine, Pakistan'ın Ankara Büyükelçisi Muhammad Haroon Shaukat ve beraberindeki heyetle geldi. Genel Başkan Bülent Yıldırım’la bir araya gelen Avan, Pakistan'da meydana gelen son sel felaketinin bir önceki yıl yaşanandan daha büyük çapta olduğunu söyledi. Pakistan halkının bugün Türkiye halkına daha fazla ihtiyacı olduğunu kaydeden Bakan,  İHH’nın bölgedeki çalışmalarından memnuiyet duyduklarını ifade etti.

Bakan Avan ve beraberindeki heyet Pakistan’daki sel felaketiyle mücadele noktasında İHH  yetkilileriyle fikir alışverişinde bulundu. Vakfımızın genel merkezinde gerçekleştirilen toplantı sonrasında Yıldırım, “Bu maketi size emanet olarak veriyorum, Pakistan güçlü bir ülke. Dünyada barış istiyorsak hep birlikte Mescidi Aksa’ya sahip çıkmalıyız.” diyerek, Bakan Avan’a bir tablo ve Mescid-i Aksa maketi hediye etti.

İHH İnsani Yardım Vakfı, sel afetinde ağır yaralanan Pakistan'a, 35 tonluk yardım malzemesi taşıyan kargo uçağıyla birlikte, 9 konteynır vagona yerleştirilen dayanıklı gıda, ilaç ve tıbbi malzeme, temizlik malzemesi, tekstil, ayakkabı, inşaat malzemesi, çadır, battaniye ve prefabrik evlerden oluşan 450 tonluk bir yardım treni göndermişti.  Aynı zamanda Pakistanlı yetim çocuklar için 3 ayrı yetimhane açan vakfımız, bölgede halen çalışmalarını sürdürüyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024