İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Pakistan’da Abdulhamit Han izleri
Bursa İHH gönüllüleri Pakistan’ın Muzaffergah eyaletinde yeni bir cami yaptırarak bölge halkının hizmetine sundu. Muzaffergah eyaletinin Hamzawala bölgesinde yapılan camiye 2. Abdulhamit Han ismi veri
Pakistan 19.12.2011

Vakfımızın Pakistan halkına destek olmak için hayata geçirdiği projelere bir yenisi daha eklendi. Bursa İHH gönüllüleri yaptıkları bağışlar ile Muzaffergah eyaletinin Hamzawala bölgesinde yeni bir cami yapılarak bölge halkının hizmetine sunuldu. 2. Abdulhamit Han ismi verilen caminin açılışı bölgeye giden İHH İnsani Yardım Vakfı ve Bursa İHH ekipleri tarafından gerçekleştirildi.

Caminin açılışına İHH heyeti ile birlikte bölge halkı da katıldı. Açılış töreninde kısa bir konuşma yapan Bursa İHH Başkanı Hüseyin Kaptan, Pakistan ve Türkiye halkları arasındaki kardeşlik bağlarına vurgu yaptı. Caminin yapımına destek veren Bursa halkına da teşekkür eden Kaptan, caminin üzerine yapıldığı araziyi bağışlayan kasaba sakinine de herkesin huzurunda teşekkür etti.

Yapılan konuşmaların ardından edilen dua ile caminin açılışı gerçekleştirildi. Camiyi inceleyen İHH heyeti, İHH Pakistan Koordinatörü Mehmet Kara’dan bilgi aldılar. Caminin girişine 2. Abdulhamit’in kim olduğunu anlatan bir yazının da koyulduğunu söyleyen Mehmet Kara yapılan camiden ötürü bölge halkının İHH ve bağışçılarına çok teşekkür ettiğini söyledi. Daha sonra İHH heyeti camide ilk ezanı okurken, ilk namazı da cemaat ile birlikte kıldılar.

Yapılan caminin hemen yanında ise büyük bir medresenin inşası devam ediyor. Kısa bir süre içerisinde tamamlanması planlanan Nail Erdoğan medresesinde 100 öğrenci eğitim görecek. Çocuklar camiden de istifade edebilecekler.

Online Bağış için tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için tıklayınız

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024