İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Patani’de çifte bayram
Kurban yardımları için Patani’yi ziyaret eden İHH ekipleri yetimlerin eğitim alacağı bir ilkokulun da açılışını gerçekleştirdi.
Patani 21.10.2013

Boğaziçi üniversitesinde okuyan İHH gönüllüsü gençlerin kendi tasarladıkları kitap ayracı, rozet, anahtarlık ve not defteri gibi ürünleri yetimler yararına satışa sunarak elde ettikleri gelirle Patani’de yapımını üstlendikleri ilkokul hizmete açıldı.

Patanili yetimlerin ilk öğrenimini göreceği “Boğaziçi Okulu”nun açılışı kurban bayramı dolayısıyla yardım çalışmaları için bölgeye giden İHH ekipleri tarafından gerçekleştirildi. 360 öğrenci kapasiteli okulda 9 sınıf, 1 laboratuar, bir de kütüphane bulunuyor.

[videoGaleri-394]

İlk olarak 100 öğrenci ile eğitim-öğrenime açılan okulun öğrencileri daha önce İHH ve Konya merkezli yardım derneği AYDER tarafından yaptırılan yetimhanede kalan yetim çocuklardan oluşuyor.

5 milyona yakın Müslümanın zor şartlar altında hayata tutunmaya çalıştığı Patani 1909 İngiliz-Siyam Anlaşması’ndan beri Tayland işgalinde bulunuyor. Şehirlerde her 2 km’de bir Ta yland askerlerinin kontrol noktalarının bulunduğu, Güneydoğu Asya’nın sancılı coğrafyası Patani’nin yetim çocuklarına sahip çıkan İHH Ramazan ve kurban kampanyaları kapsamında bölgeyi ziyaret ederek Patani halkına desteğini sürdürüyor.

Yeni açılan ilkokul ile birlikte İHH’nın Patani’de yetimlere yönelik inşa ettiği merkezlerin sayısı 4’e yükseldi. Ayrıca bir yetimhanenin inşasına da devam ediliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024