İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Patanili yetimler yararına kermes
Anadolu İnsani Yardım Derneği (AYDER), Patani’de temelini attığı yetimhane yararına kermes düzenledi. Kermes 14 Mayıs tarihine kadar açık kalacak.
Patani 27.04.2011

Dünyanın değişik ülkelerinde, binin üzerinde yetimin bakımını üstlenmiş durumda olan AYDER son olarak Patani’de yeni bir yetimhanenin temelini attı. 100 yetimin barınacağı ve eğitim göreceği yetimhane çok kısa bir sürede tamamlanarak faaliyet geçecek. AYDER yetimhanenin hızlı bir şekilde tamamlanması için çalışmalarını sürdürüyor. Bu çerçevede Konya’da yetimhaneye destek vermek isteyen gönüllülerimiz tarafından bir kermes düzenlendi. Kayalı Park eski Telekom binasında açılışı gerçekleştirilen kermesin açılış konuşmasını AYDER Başkanı Hidayet Yılmaz yaptı. Yılmaz konuşmasında  “AYDER olarak Konya’da ve dünyanın değişik ülkelerinde bini aşkın yetimin sponsorluğunu yapmaktayız. Bu sayı aslında Konya gibi bir il için çok az. Amacımız sponsorluğunu yaptığımız yetimlerin sayısını artırmaktır. Yetimlerimizin eğitim, gıda, barınma, sağlık, giyecek ve kırtasiye ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Konya AYDER olarak İHH vakfımızın öncülüğünde Tayland Patani’de 100 yetimin barınacağı ve eğitim alacağı Konya AYDER yetimhanesinin temelini de atmış bulunuyoruz. Halkımızın sağlayacağı katkılarla bu yetimhanenin en kısa sürede hizmete gireceğine inanıyoruz” dedi.

Kermesin yardımsever aileler tarafından oluşturulduğunu ve gelirinin de yine yetimler ve muhtaç insanlar yararına kullanılacağını dile getiren Hidayet Yılmaz, “14 Mayıs tarihine kadar kermesimiz halkımızın ziyaretine açık olacak. Kermesimizde çeyiz eşyaları, Ev tekstil ürünleri, züccaciye reyonu, bay ve bayan ayakkabı reyonu, pasta çeşitleri, çorba çeşitleri, saç böreği, sıcak ve soğuk içecekler bulunmaktadır. Yardımsever Konya halkının bizi yalnız bırakmayacağını biliyor, kermesin hayırlı olmasını diliyoruz” dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024