İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Patani’ye yetimhane müjdesi
Vakfımız Patani’de yetimhane açmak için girişimlere başladı. Geçtiğimiz günlerde bölgeye giden İHH ekipleri, proje için gerekli çalışmaları yaptı. Hayırseverlerin destekleri doğrultusunda proje, en kı
GüneyAsya, Patani 24.04.2010

Patani’li Müslümanlar yıllardır Tayland’ın baskı sı altında yaşam mücadelesi veriyorlar. Topraklarının sömürülmesi dışında Tayland’la hiçbir bağlantısı olmayan Patani halkı dini ve kültürel değerleri uğruna yıllardır büyük bir direniş gösteriyor. Seslerini dünyaya duyuramamış bu halkın yıllardır verdiği mücadele bugün de devam ediyor.

Tayland’ın Patani’ye uyguladığı baskı devam ediyor. Patanili Müslümanlara suikastlar o kadar keyfi hale gelmiş durumda ki yolda giden her hangi bir araç yaylım ateşine tutulabiliyor. Bölgede Tayland olağanüstü hal ilan etmiş durumda. Olağanüstü hal gereği kimse Taylandlı askerlere bir şey soramıyor. Müslümanlar açısından güvenlik sıfır noktasında. Müslümanlar akşam namazından sonra öldürülme korkusuyla bir yerden başka bir yere gidemiyorlar.

Patani’de son 6 yıl içerisinde binlerce insan hayatını kaybetti. Bu durum her zamanki gibi yine çocukları vurdu. Suikastler ve keyfi cinayetler sonrası  bölgede yetim sayısı büyük bir artış gösterdi. 3 milyon nüfuslu Patani’de 10 binden fazla yetimin olduğu tahmin ediliyor.

[video-47]

Yetimhane projesi

<

p align="justify">İHH İnsani Yardım Vakfı, Patani’de daha önce kurban ve ramazan dönemlerinde çeşitli çalışmalar yaptı. İHH’nın Patani’deki yeni projesi ise bir yetimhane. Geçtiğimiz günlerde Patani’ye bir ziyarette bulunan İHH ekipleri, yeni proje için alt yapı çalışmaları gerçekleştirdi. Bir hayırsever tarafından hibe edilen araziyi gezen İHH ekipleri, arsanın yetimhane projesi için elverişli olduğuna karar verdi. 3 katlı olarak yapılması planlanan yetimhanede ilk etapta 100 yetime sahip çıkılması amaçlanıyor. Yaklaşık olarak 60 bin dolara mal olması planlanan proje hayırseverlerin destekleri ile hayata geçirilecek. Türkiyeli hayırseverlerin desteği doğrultusunda yetimhanenin inşaatına en kısa zamanda başlanacak. Bölgeye giden İHH ekipleri, ayrıca 60 yetime ayni ve nakdi yardımda bulundu.   

 

 

İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024