İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Pendik'te deniz dibi temizliği yapıldı
Pendik’te deniz dibi temizliği yapıldı. Pendik sahilinde “Çevre Koruma Haftası” kapsamında su altında temizlik yapıldı.
Türkiye 09.06.2021

Pendik Belediyesi koordinasyonunda İstanbul Gedik Üniversitesi, Pendik Arama Kurtarma (PEAK), sahil güvenlik, Teknopark İstanbul ve İHH İnsani Yardım Vakfı ekiplerince ilçe sahilinde su altı temizliği gerçekleştirildi. İstanbul’da denizleri tehdit eden ve her geçen gün artan deniz salyasına karşı Çevre ve Şehircilik Bakanlığı bir temizlik çalışması başlatırken Pendik sahilinde de “Çevre Koruma Haftası” kapsamında 15 dalgıçla su altında temizlik yapıldı.

609189196348.jpg

Pendik Belediye Başkanı Ahmet Cin, deniz kirliliğine dikkat çekerek, temizlik faaliyetlerini başlattıklarını ifade ederek "Gedik Üniversitemiz, teknoparkımız ve Tersane komutanlığımızla bir organizasyon gerçekleştirdik. Elimizden geldiğince bu gün buranın temizlenmesi için bir çalışma başlatmış olacağız. Zaten öğleden sonra da temizlik çalışması ile ilgili bakanlığımızın bir projesi başlayacak. Pendik’te de bu çalışma olacak. Tüm Marmara'da müsilajla ilgili koordineli bir çalışma olacak. Sivil toplum örgütleri burada, İHH vakfımız burada, belediyemize ait PEAK organizasyonu burada. Dolayısıyla bu gün Marmara genelinde başlatılan temizlik çalışmalarına Pendik’ten destek vermeye çalışıyoruz.” dedi.

pendik-arama-kurtarma-3.jpg

İstanbul Dalgıç Ekibi Sorumlumuz Aydın Uzel, son günlerdeki müsilaj tehlikesiyle insanların deniz temizliğine daha çok dikkat etmeye başladığını belirterek “Marmara denizi alarm veriyor. Bunun için farkındalık oluşturmalıyız. Hep birlikte çalışarak denizlerimizin geleceğini kurtarmalıyız. Denizlerimiz bizim çöplüğümüz değildir. İnsanlarımız bu konuda daha duyarlı olmalıdır. Çöplerimizi lütfen denizlere atmayalım.” dedi.

Pendik sahilindeki sualtı temizlik çalışmasına 15 dalgıç ve 8 tekne yer aldı. Düzenlenen etkinlikte deniz dibinde kirliliğin her geçen gün arttığı gözlendi. Deniz dibi temizlik çalışması ile 15 dalgıç denizden plastik, tabure, oturak, cam ve metal eşyalar ile otomobil lastikleri gibi çeşitli atıklar çıkartılar.

pendik-arama-kurtarma-5.jpg

 

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Afet Yönetimi Başkanlığı’na bağlı arama kurtarma ekipleri, 2023 yılında 231 arama kurtarma operasyonuna katıldı.
16.01.2024
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı Köpekli Arama Kurtarma Birimine bağlı Bozo, Angel ve Patron isimli 3 arama kurtarma köpeği yaşanan afetin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeki çalışmalara önemli katkılar sundu. Köpeklerin enkaz alanlarındaki yer tespitleri sonrası arama kurtarma görevlileri tarafından 50 kişi sağ olarak enkazdan çıkarıldı.
24.02.2023
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Ekipleri, depremin hemen ardından harekete geçti. İlk saatlerden itibaren yoğun çalışmalarda bulunan ekipler, şu ana kadar 265 kişiyi enkazdan kurtardı. 1447 kişiden oluşan 65 ekibin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
09.02.2023