İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Putin Şiddeti Tırmandırıyor
Kuzey Osetya'da yaşanan olayların ardından Vladimir Putin yönetimi, Çeçenistan'da siyasal bir çözüme karşı olduğunu açıklayarak Çeçen liderler Aslan Mashadov ile Şamil Basayev'in başına 10 milyon dola
Ahıska, Çeçenistan, Dağıstan, İnguşetya, Kafkasya, Rusya 08.09.2004

Çeçenistan konusunda baskılar yapan Batılı ülkeleri terör konusunda çifte standart uygulamakla suçlayan Putin, Çeçenlerle siyasi diyaloğa girmesi çağrısında bulunan Batı'ya, ‘Siz işinize geldiği gibi bu adamlarla aranıza mesafe koymayı biliyorsunuz. Biz, Çeçenistan'a yönelik politikalarımızda esneklik göstermeye hazırız. Ama, katillerle görüşmeyeceğiz'yanıtını verdi.

Putin, Çeçenistan'dan asla asker çekmeyeceklerini belirterek, ayrılıkçıların en büyük hedefinin zaten bu olduğunu, onların bu hedeflerine ulaşmalarına izin vermeyeceklerini söyledi. Putin, Çeçenistan'ın Rus toprağı olduğunu savunarak, ‘ABD'nin nasıl Teksas veya California'da asker bulundurma hakkı varsa, Rusya'nın da Çeçenistan'da asker bulundurma hakkımız vardır'diye konuştu.

Bu gelişmeler yaşanırken, İsrail'in Filistinlilere yaptığı gibi Çeçenistan'da eylemcilere ait evlerin yıkıldığına ilişkin haberler de geliyor. Rus gazeteleri, pazartesi günü Grozni'de 10 evin topçu ateşiyle yıkıldığını yazdı. Ancak saldırıyı gerçekleştirenlerin kimliğinin bilinmediği ifade edildi. İç istihbarat teşkilatı FSB ise bu haberleri yalanladı. Çeçen liderlerinin başına da ödül koyan Rus yönetimi, Çeçen Devlet Başkanı Aslan Mashadov ile komutanlardan Şamil Basayev'in yakalanmasını ya da öldürülmesine yardım eden kişilere 10 milyon dolar ödeyeceğini açıkladı.

İlgili haberler
Tümünü gör
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH’dan Suriye’deki 15 bin aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla yürütülen kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 15 bin 744 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
20.03.2024
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024