İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ramazan bereketi Karayipler’de
Ramazan çalışmaları kapsamında Haiti ve Küba’ya giden İHH ekipleri, bölge Müslümanlarını ziyaret ederek, ihtiyaç sahiplerine Ramazan kumanyası dağıttı.
Haiti, Küba 31.07.2013

Haiti’de bulunan 6 mescidde toplam 529 çuvaldan oluşan yardım kumanyası dağıtan ekipler, Küba’da da yardıma muhtaç Müslümanlara gıda yardımı yaptı.

Türkiye'den çok uzaklarda, Karayipler’de bulunan ada ülkeleri olan Haiti ve Küba’da 13 gün kalan İHH ekipleri, bölgeden edindikleri izlenimleri de aktardılar.


Haiti’de İslam’a yoğun bir ilgi var


Yardım faaliyetlerinde bulunmak için bölgede bulunan İHH ekibinden Abdullah Kibritçi “Haiti’de İslam’a karşı yoğun bir ilgi var. Haiti’nin en büyük mescidi olan 100 kişilik Tevhit Mescidi’nin İmamı İrfan Bey’den her Cuma 3-4 kişinin Müslüman olduğunu öğrendik. Müslüman olanların çoğunluğu 15-25 yaş arası gençlerden oluşuyor” dedi.

İslam’ın gün geçtikçe daha da çok ilgi gördüğünü söyleyen Kibritçi, “Müslümanlar mescitlerinin kirasını ödemekte dahi zorlanıyorlar. Henüz bir camileri olmayan Müslümanların en büyük arzusu ise rahatça toplanıp ibadet edebilecekleri bir ibadethanenin yapılması. Sadece camiye ihtiyacın olmadığı ülkede, İslami eğitim kitaplarına da ihtiyaç bulunuyor” dedi.


Küba’da Cuma namazları evlerde kılınıyor



Küba da ise hiçbir mescit ya da caminin bulunmadığın belirten Kibritçi, “Sosyalizm ile yönetilen Küba’nın merkezinde ve diğer şehirlerinde yaklaşık bin Müslüman var. Müslümanlar birkaç evde toplanıp Cuma namazlarını kılıyorlar. Kübalı Müslümanlar da cami ve mescit sahibi olmak istiyorlar ama önlerinde birçok yasal engel var” dedi.

Küba’da yapılan yardımlara da değinen Kibritçi, “Müslüman Kübalıların resmi dini lideri olan partnerimiz İmam Yahya ile Müslüman Kübalılara yardımlarımızı dağıttık. Evinden çıkamayan hasta Müslümanların kumanyalarını ise evlerine götürdük. Ayrıca başkentten 3 saatlik mesafede bulanan Matanzas’ta da Müslüman ailelere yardımlarımızı ulaştırdık” dedi.


İHH ekipleri Karayipler’de Ramazan kumanyası dağıttı

Haiti’de Müslümanların yaşadığı bölgelerde bulunan Tevhid Mescidi, El Fettah Mescidi, Yasin Mescidi, Haiti İslam Mescidi, El Fatiha Mescidi ve Nur Mescidi’nde dağıtımlarını yapan İHH ekipleri, 529 çuvaldan oluşan yardım paketi dağıttı. Haiti ziyaretinin ardından Küba’ya geçen ekiplerimiz, bine yakın Müslümanın yaşadığı ülkede, yardıma muhtaç ailelere gıda yardımı yaptı.

Nur Mescidi'nde bir çocuk. Ağır olduğu için kumanyasını taşımakta zorlanıp ailesinden yardım beklerken... Haiti


Ekiplerimizle dostluk kuran ve bildiği bir kaç kelimeyle Türkçe konuşan Kübalı Müslümanlardan İsmail.

 

Her Cuma kendisine yeni Müslümanların katıldığı en merkezi mescitlerden biri. Tevhid Mescidi. Haiti

 

Müslüman olduktan sonra okuldaki öğretmenlik işini bırakıp bu köyde tebliğ faaliyetine başlayan, yaklaşık 100 kişinin Müslüman olmasına vesile olan Leyla öğretmen. El-Fettah Mescidi. Haiti

 

Haiti'nin arka sokaklarında bir Mescit. Yasin Mescidi. 

 

 

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024