İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Ravza Derneği’nden Afrika’ya Bağış
Sivas Ravza Derneği, Afrika’da 25 su kuyusu açtırmak ve 225 katarakt ameliyatı yaptırmak için yardımseverlerden topladığı bağışları İHH İnsani Yardım Vakfı’na teslim etti.
Türkiye 06.05.2015

Sivas Ravza Derneği, 6 aydır yaptığı çalışmalar neticesinde Afrika’da 25 su kuyusu açtırmak ve 225 katarakt ameliyatı yaptırmak için 315 bin TL’lik bağış topladı. Ravza Derneği Başkanı Abdullah Ağbektaş topladığı yardımları düzenlenen programla Sivas İYH Başkanı Sabri Şanlı’ya teslim etti.

Programda konuşan Ağbektaş; “Afrika’da su savaşları yapılırken, insanlar, hayvanlar susuzluktan kırılırken insan olarak duyarsız kalamazdık. Sivaslı Yiğidoların büyük katkılarıyla 25 köye su kuyusu yapacağız ve 225 kardeşimizin gözlerine de katarakt ameliyatıyla ışık olacağız. Böyle büyük bir kampanyaya katkı veren tüm kardeşlerimize teşekkür ediyoruz. Allah izin verirse Gazze'ye, Sivas adına 200 kişilik bir yetimhane de yaptırmak istiyoruz” dedi.

Sivas İYH Başkanı Sabri Şanlı ise yaptığı konuşmada; ‘’Yerel bazda büyük bir kampanyaya vesile oldukları için Sivas Ravza Derneği’ne teşekkür ediyorum. İHH olarak 2015 yılı sonuna kadar 25 su kuyusu ve 225 katarakt ameliyatını Sivaslılar adına yaptıracağız” ifadelerini kullandı.

Şanlı konuşmasının devamında; “Bugün olduğu gibi ilerleyen günlerde de Sivas İYD ve Sivas Ravza Derneği olarak mazlum coğrafyalara yardımlarımız devam edecek. İHH İnsani Yardım Vakfı olarak yürüttüğümüz, yetim çalışmaları, yetimhane, su kuyusu, katarakt, gıda, giyecek ve her türlü yardım çalışmalarımıza destek olan Sivas’taki diğer STK’larla da ortak projeler yapılacak. Tüm Sivaslı kardeşlerimizden de yardımlar konusunda aynı hassasiyeti bekliyoruz. Müslümanların ve mazlum halkların kurtarıcı olarak gördüğü milletimizin; mazlumlara daha fazla destek vermesini temenni ediyoruz” şeklinde açıklamalarda bulundu.
 

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022