İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sakarya’da gerçeği aratmayan tatbikat
17 Ağustos Marmara Depremi'nin yıl dönümü öncesinde İHH Arama Kurtarma Birimi, birçok şehirden gelen gönüllülerle kentsel arama kurtarma bölgesel eğitim tatbikatı gerçekleştirildi.
27.07.2020

İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma ekibi, "asrın felaketi" olarak nitelendirilen 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 21. yılı nedeniyle Sakarya’da kentsel arama kurtarma bölgesel eğitim tatbikatı düzenledi.

Sapanca ilçesindeki AFAD Arama Kurtarma Birliğinde iki gün süren eğitim tatbikatına, Sakarya, İstanbul, Bursa, Çanakkale, Konya, Ankara, Bilecik, Kütahya, Bartın ve Balıkesir'den gelen 64 İHH arama kurtarma gönüllüsü katıldı.

İHH'da görevli 12 eğitmen tarafından teorik ve uygulamalı eğitimden geçirilen gönüllüler, senaryo gereği depremde enkaz altında kalan yaralı vatandaşları kurtararak sağlık ekiplerine teslim etti.

4.jpg

 Sakarya İHH Başkanı Engin Sezer, gazetecilere, 17 Ağustos Marmara Depremi'nin 21. yılı nedeniyle düzenlenen eğitimlere 10 ilden 64 kursiyerin katıldığını söyledi. Kentsel arama kurtarma tatbikatı yaptıklarını belirten Sezer, "Faaliyetin Sakarya'da olmasının sebebi, şehrimizin 17 Ağustos'ta büyük bir deprem yaşaması. Sakarya İHH olarak eğitime 9 kişiyle katılıyoruz. Sakarya İHH olarak arama kurtarma ekiplerimizin 2 yıllık bir geçmişi var. Ekipler geçen yıl Düzce'deki sel, Elazığ'daki deprem ve havai fişek fabrikasındaki patlamada görev aldı. Arkadaşlar 2 gündür burada. Önce sınıf içi eğitim aldılar, daha sonra pratik olarak tatbikat yapıyorlar." diye konuştu.

1.jpg

 Şimdiye kadar 500 personel eğitimden geçirildi

 İHH Arama Kurtarma Eğitim Koordinatörü Erdal Altıntaş da geçen yıl doğada arama kurtarma faaliyetleriyle bu eğitimlere başladıklarını, şimdiye kadar 500 personelin eğitimden geçirildiğini söyledi. Kentsel arama kurtarma eğitiminin ilkinin Sakarya'da gerçekleştirildiğini dile getirilen Altıntaş, "Kentsel arama kurtarmanın yanında su arama kurtarma eğitimlerimize de inşallah başlayacağız." dedi.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Afet Yönetimi Başkanlığı’na bağlı arama kurtarma ekipleri, 2023 yılında 231 arama kurtarma operasyonuna katıldı.
16.01.2024
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı Köpekli Arama Kurtarma Birimine bağlı Bozo, Angel ve Patron isimli 3 arama kurtarma köpeği yaşanan afetin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeki çalışmalara önemli katkılar sundu. Köpeklerin enkaz alanlarındaki yer tespitleri sonrası arama kurtarma görevlileri tarafından 50 kişi sağ olarak enkazdan çıkarıldı.
24.02.2023
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Ekipleri, depremin hemen ardından harekete geçti. İlk saatlerden itibaren yoğun çalışmalarda bulunan ekipler, şu ana kadar 265 kişiyi enkazdan kurtardı. 1447 kişiden oluşan 65 ekibin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
09.02.2023