İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sakarya'dan Afrin'e 11 TIR yardım
Sakarya İHH, Zeytin Dalı Harekatı ile terör örgütlerinden temizlenen Afrin ve köylerinde yaşayanlara mağdurlara bugüne kadar toplamda 11 TIR insani yardım malzemesi gönderdi.
Suriye 26.03.2018

İHH İnsani Yardım Vakfı, nerede olursa olsun sıkıntıya düşmüş, felakete uğramış; savaş, doğal afet gibi sebeplerle mağdur olmuş ve zulme uğramış insanlara insani yardım ulaştırmayı sürdürüyor. Bu kapsamda Sakarya İHH İnsani Yardım Derneği, Zeytin Dalı Harekâtı kapsamında terörden arındırılan Afrin’e 11 TIR insani yardım malzemesi gönderdi.

Kampanya kapsamında 3 aylık süre içerisinde, hayırseverlerin katkısıyla toplanan ve içinde gıda kolisi, un, makarna, yağ, kumanya, bakliyat, su, çay, şeker, kıyafet, çocuk paketi ve hijyen kiti gibi 275 ton yardım malzemesi dolu 11 TIR, Sakarya İHH ekiplerince bu bölgede yaşayan ailelere dağıtıldı.

aydin.jpeg

Sakarya İHH Başkanı Sebahattin Aydın, İHH'nın Suriye yardım dağıtma çalışmalarının yapıldığı köylerde ailelerin zor durumda olduğunu belirtti.

Terör örgütünden temizlenen bölgelerdeki ailelerin bir çoğunun evine aylardır yiyecek girmediğini, savaşın yanı sıra hastalık, yokluk ve soğukla boğuştuklarını ifade eden Aydın, şunları kaydetti:

"Sakarya İHH olarak savaşın en başından bugüne yaklaşık 250 TIR insani yardım malzemesini Suriye’ye ulaştırdık. Sadece 2018 yılında ilk 3 ay dolmadan 20’den fazla TIR uğurladık. Bu TIR’ların 11'i Afrin bölgesine gönderildi. Afrin’e yardım kampanyamız devam ediyor.”

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

İlgili haberler
Tümünü gör
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
“Benim Ailem” Azerbaycan’da
İHH YouTube kanalında yayınlanan "Benim Ailem" serisinin yeni bölümü yayınlandı. Benim Ailem ekibi bu bölümde, Azerbaycan’ın Şeki şehrinde bir yetim ailesi olan Çelebiyev ailesine taşıma aracı murayev hediye etti.
22.02.2024
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak savaş mağduru çocuklar için yemek yaptı
CZN Burak olarak bilinen Şef Burak Özdemir, Suriye'nin kuzeybatısındaki İdlib iline yaptığı ziyaret kapsamında savaş mağduru ailelere yardım malzemeleri dağıtıp çocuklarla yemek yaptı. Özdemir, tüm dünyada savaşların sona ermesi ve iyiliğin yayılması için çağrıda bulundu.
22.02.2024
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH’dan 2023 yılında Suriye’deki 570 bin kişiye yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından 2023 yılı boyunca Suriye'nin çeşitli bölgelerinde yaşayan savaş mağduru sivillere, 42 bin ton ağırlığında 1658 TIR dolusu insani yardım malzemesi ulaştırıldı.
01.02.2024