İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sakaryalı öğrenciler iyilikte yarışıyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar” projesi sunumlarına geniş bir katılımla Sakarya’da devam edildi.
18.10.2016

Sakarya İl Müftülüğü tarafından organize edilen toplantıda, İHH İnsanı Yardım Vakfı’nın Diyanet İşleri Başkanlığı ve Milli Eğitim Bakanlığı’nın ortaklaşa yürüttüğü “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar” projesiyle ilgili bilgilendirme programı gerçekleştirildi. Sakarya İl Müftüsü ve yardımcılarının katıldığı toplantıda İlçe Müftüleri de hazır bulunundu.

Hedefte İstanbul’u geçmek var

Sakarya’daki Kur’an Kurslarında desteklenen 307 yetim kardeş nedeni ile Sakarya Müftüsü İlyas Serenli, projeye duyulan ilgiden dolayı katılımcılara teşekkürlerini sundu. Müftü Serenli, yetim kardeş sayısının her gün ciddi sayılarla yükseldiğini ve çalışmaların daha çok geliştirilmesi gerektiğini ifade etti.

Müftü Serenli ayrıca, sadece Kur’an Kurslarında değil projenin ildeki tüm camilerde uygulanması gerektiğini ve camilerde bu konuda duyarlılık oluşturulmasını gerektiğinin altını çizdi. Serenli, Yetim kardeş destekleme hususunda tüm katılımcılardan yıllardır birinciliği elden bırakmayan İstanbul’u Sakarya olarak geçmek olduğunu belirtti.

sakarya-okul-ve-muftuluk-3.jpg

Yetimlerimizi misyonerlerin insafına terk edemeyiz

Müftü Serenli’nin ardından sözü İHH İstanbul Yetim sorumlusu Reşat Başer aldı. Başer, projenin son durumu ve dünyadaki yetim gerçekleriyle ilgili yaptığı sunumda güncel bilgi ve rakamları paylaştı. Başer şunları söyledi:

“Her gün 10 çocuğun farklı nedenlerle hayatını kaybettiği dünyamızda maalesef yetim çocuklar, misyonerlerin insafına terk etmek zorunda kalınıyor. Toplumsal farkındalıkla bu çalışmaların daha fazla yayılması ve ümmetin çocuklarına/kutlu emanetlerine sahip çıkmasına vesile olmalıyız.”

Sakarya İHH’nın organize ettiği okul programlarında Geyve Anadolu İmam Hatip Lisesi ve Vali Mustafa Büyük Kız Anadolu İmam Hatip Lisesi öğrencilerine de “Her Sınıfın Bir Yetim Kardeşi Var – İyilikte Yarışan Sınıflar” proje sunumu gerçekleştirildi.

Sunumları ilgiyle dinleyen öğrenciler, Sakarya’da yetim kardeş çalışmasına katkı sağlayan okulların başında geliyor.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024