İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Samatya’da yangın tatbikatı
İHH İstanbul Acil Yardim ve Arama Kurtarma Ekibi, İstanbul İtfaiyesi ile beraber Samatya Hastanesi’nde 26 kişilik bir ekiple yangın tatbikatı gerçekleştirdi.
20.12.2018

İHH İstanbul Acil Yardim ve Arama Kurtarma Ekibi, İstanbul İtfaiyesi ile koordineli bir şekilde yangın tatbikatı gerçekleştirdi. 26 kişilik bir ekibin katıldığı Samatya Hastanesi’nde gerçekleşen yangın senaryolu tatbikat, diyaliz ünitesi ve yoğun bakım ünitelerinde icra edildi. Tatbikatta hastaların güvenli ve sağlıklı bir şekilde tahliye edilmesi sağlandı.

ic1.jpeg

Senaryo gereği diyaliz ünitesinin bulunduğu hastanenin 5. katında gerçekleşen yangın sonrası 5. ve 6. katlara ulaşıldı. Ardından hastaların yangın merdivenleri ile güvenli acil çıkış noktalarından tahliyesi sağlandı. Tatbikat başarı ile sonuçlandı.

ic.jpeg

İHH Acil Yardim ve Arama Kurtarma Ekibi’nin Türkiye’de yaklaşık 30 ilde 50 ayrı Acil Yardım ve Arama Kurtarma ekibi bulunuyor.

son.jpeg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Arama Kurtarma Ekipleri 2023’te 231 operasyona katıldı
İHH Afet Yönetimi Başkanlığı’na bağlı arama kurtarma ekipleri, 2023 yılında 231 arama kurtarma operasyonuna katıldı.
16.01.2024
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH’nın arama kurtarma köpekleri 50 kişinin kurtulmasına vesile oldu
İHH İnsani Yardım Vakfı Köpekli Arama Kurtarma Birimine bağlı Bozo, Angel ve Patron isimli 3 arama kurtarma köpeği yaşanan afetin ilk gününden itibaren deprem bölgesindeki çalışmalara önemli katkılar sundu. Köpeklerin enkaz alanlarındaki yer tespitleri sonrası arama kurtarma görevlileri tarafından 50 kişi sağ olarak enkazdan çıkarıldı.
24.02.2023
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH ekipleri 265 kişiyi enkazdan çıkardı
İHH İnsani Yardım Vakfı Arama Kurtarma Ekipleri, depremin hemen ardından harekete geçti. İlk saatlerden itibaren yoğun çalışmalarda bulunan ekipler, şu ana kadar 265 kişiyi enkazdan kurtardı. 1447 kişiden oluşan 65 ekibin arama kurtarma çalışmaları devam ediyor.
09.02.2023