İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Şampiyon yetimler İstanbul’da
İHH’nın Yetim Sponsorluk Sistemi ile hamiliğini üstlendiği Pakistanlı 3 yetim öğrenci, ülkelerini temsilen Türkiye’deki turnuvaya katılmak üzere İstanbul’a gelerek İHH Genel Merkezi’ni ziyaret etti.
Pakistan 18.02.2019

İHH İnsani Yardım Vakfı, geliştirdiği Yetim Sponsorluk Sistemi ile bakımını üstlendiği Pakistanlı 3 yetim, Türkiye Açık Tekvando Şampiyonası’na katılmak üzere İstanbul’a geldi. Ülkelerini temsilen İstanbul’da bulunan yetimler, koçları Mohammad Sohail ile birlikte İHH Genel Merkezi’ni ziyaret etti. Ziyaret esnasında yetimler, İHH Mütevelli Heyeti Üyesi Hüseyin Oruç ve İHH Yetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Reşat Başer ile görüştü.

İşte Türkiye’deki şampiyonanın 3. gününde 75 ülke arasından ülkesine bronz madalya kazandıran o yetimlerin hikayesi:

ic1.jpg

Arifullah Wazir

Arifullah Wazir, 9. sınıf öğrencisi. İHH’nın Haripur’daki yetimhanesinde kalıyor. Wazir, daha önce Kukkiwon Kore Dünya Tekvando Şampiyonas’ında siyah kuşak, İslamabad Kore Büyükelçiliği Ulusal Tekvando Şampiyonası’nda gümüş madalya ve Birleşik Arap Emirlikleri 7. Elfuceyra Uluslarası Açık Tekvando Şampiyonası’nda ise bronz madalya kazanmıştı. Türkiye’de düzenlenen şampiyonanın 3. gününde bronz madalya kazanan yetim de yine Wazir oldu.

ic2.jpg

Hussain Anjum

İHH’nın Rara Yetimhanesi’nde orta öğrenimini tamamlayan Hussain Anjum, şimdi üniversitede 3. sınıf öğrencisi. İşte Anjum’un katılım sağladığı programlar ve kazandığı madalya listesi:

-Kukkiwon Kore Dünya Tekvando Şampiyonası’nda siyah kuşak

-İslamabad Ulusal Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya

-Peshawar Şehirlerarası Tekvando Şampiyonası’nda altın madalya

-Lahore Pakistan Üniversiteler Arası Tekvando Şampiyonası altın madalya

-Kuala Lumpur Malezya Uluslarası Açık Tekvando Şampiyonası bronz madalya

-Kore Dünya Tekvando Partnerlik Eğitim Programı’na katılım

ic3.jpeg

Mohammad Sohail

Mohammad Sohail ise Kore Dünya Tekvando Merkezi’nde siyah kuşak kazandı. Sohail ayrıca yine Kore’de 2017 ve 2018 yıllarında düzenlenen tekvando eğitim programlarına katılım sağladı.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023