İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Şanlıurfa yetimlerin ve mültecilerin yüzünü güldürmeye devam ediyor
Şanlıurfa İnsani Yardım Derneği(İYD), kentteki yaklaşık 43 bin Suriyeli mülteci ve çok sayıda yetim çocuğa çeşitli yardımlarda bulundu.
Türkiye 17.02.2015

Şanlıurfa İnsani Yardım Derneği(İYD), kentteki yaklaşık 43 bin Suriyeli mülteci ve çok sayıda yetim çocuğa çeşitli yardımlarda bulundu.

Şanlıurfa İYD Başkanı Behçet Atila, yaptığı açıklamada, her zaman olduğu gibi yardıma muhtaç insanların umudu olmaya devam ettiklerini belirtti.

Şanlıurfa İYD Başkanı Behçet Atila; “İYD olarak son bir ayda 420 yerli yetimimize kışlık giysi yardımı yaptık. İHH, Yetim sponsorluk sistemi ile ayda 90 TL olarak Urfa’da 485 yetime düzenli nakdi yardım yapıyor. Yani Urfa ve ilçelerindeki yetim ailelerimize ayda toplam 43 bin 650 TL nakdi destekte bulunuyoruz, ayni yardımlar da hariç. Önümüzdeki Mart ve Nisan aylarında da “Yetim Dayanışma Günleri” adı altında yetimlere yönelik il merkezi ve ilçelerimizde bir dizi sosyal faaliyetlerimiz de olacak. Hayır sahiplerinden katkı bekliyoruz. Ayrıca Suriyeli yetimlerimize de ayni ve nakdi yardımlarımız sürüyor. Yetimlerimiz adına tüm sponsorlarımıza, çalışanlarımıza ve gönüllülerimize cani gönülden teşekkür ederiz” dedi.

43 bin Suriyeli mülteciye yardım

Şanlıurfa İYD Derneği Başkanı Atila: "Biz muhacirlerin nereden geldiklerine, etnik kökenine ve düşüncelerine bakmaksızın ihtiyaç sahibi her kişiye yardım ulaştırıyoruz"

Dernek olarak sığınmacılar için Yenice Mahallesi'nde giyim noktası oluşturduklarını ve buraya gelen misafirlerin diledikleri gibi giyindiğini aktaran Atila, dil, din, ırk ayrımı gözetmeksizin tüm sığınmacılara sahip çıktıklarını vurguladı.

Kentte yaklaşık 500 bin mültecinin bulunduğunu ve bunların ihtiyaçlarını karşılamak adına gece gündüz demeden çalıştıklarını anlatan Atila, şöyle konuştu: "İYD olarak son bir ayda yaklaşık 13 bin kişiye ayakkabı ve giysi yardımında bulunduk, Ayrıca yaklaşık 30 bin sığınmacıya da gıda, battaniye temizlik malzemeleri, çocuk bezi ve mama gibi ayni yardımlarda bulunduk. Biz muhacirlerin nereden geldiklerine, etnik kökenine ve düşüncelerine bakmaksızın ihtiyaç sahibi her kişiye yardım ulaştırıyoruz. Mesela bir gün ekiplerimiz Suruç'ta kalan Suriyeli Kürtlere yardım dağıtırken, başka bir gün ekiplerimiz Akçakale veya Harran'daki Suriyeli Araplara yardım dağıtıyor, yine başka zamanlarda Viranşehir'deki Irak'tan gelen Ezidilerle buluşuyoruz."

Ensar olma gayretinde olduklarını dile getiren Atila, sığınmacılara destek veren hayırseverlere teşekkür etti.

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022