İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Şehit Ömer Halisdemir Okulu Patani’de açıldı
İHH İnsani Yardım Vakfı, iki yıl önce Tayland Patani’de temellerini attığı, 15 Temmuz Şehidi Ömer Halisdemir’in adını taşıyan okulun açılışını gerçekleştirdi.
GüneyAsya, Patani 28.02.2018

Birşeyyap Gönüllü Hareketi ve İHH İnsani Yardım Vakfı’nın işbirliğiyle yapılan okul ile 15 Temmuz darbe girişimi sırasında birliğini darbeci askerlere teslim etmeyerek şehit düşen Ömer Halisdemir’in adı Patani’de yaşatılacak.

İHH İnsani Yardım Vakfı, imza attığı kalıcı eserlerle dünyada ihtiyaç sahibi insanlara umut olmaya devam ediyor. Bu kapsamda İHH, mazlum coğrafyalarda eğitim olanaklarından mahrum kalan çocuklar için eğitim kurumları inşa ediyor. Bunlardan birisi de, Tayland’ın Patani bölgesinde Müslüman halkın eğitim ihtiyacını gidermek için Birşeyyap Gönülllü Hareketi ile birlikte inşa edilen Şehit Ömer Halisdemir Okulu.

sehit-omer-halisdemir-okulu-patanide-acildi.jpg

Yetimler yeni bir okula kavuştu

Proje; Tayland’ın güneyindeki Patani’ye 52 km uzaklıktaki yoğunluğunu Müslümanların oluşturduğu Jala bölgesinde, yetim ve yoksul çocukların eğitim alabilecekleri iki katlı bir okul binasından oluşuyor.

Şehit Ömer Halisdemir Okulu, 6 adet sınıf, bir adet kütüphane, bir adet laboratuvar, bir adet idari ofis ve bir adet öğretmenler odasından oluşuyor. Her sınıfta 40 öğrenciye hizmet edecek okuldan toplamda 240 öğrenci istifade edecek. Toplamda 656 metrekare inşa alanına sahip okul, geniş bahçesi ile yetim çocuklara daha iyi bir eğitim imkanı sunuyor.

sehit-omer-halisdemir-okulu-patanide-acildi3.jpg

Yeni Ömer Halisdemirler yetişecek

İslâm ahlâkına uygun olmayan zararlı alışkanlık ve davranışlardan nesilleri koruma amacı gözeten okulun hedefleri arasında çocukların; entelektüel, duygusal, sosyal ve ruhsal gelişimini sağlayarak özgüven sahibi olmaları hedefleniyor. İslâm ahlakına ve toplumun geleceğine uygun bireyler yetiştirmeyi amaçlayan okul ile vatanını seven yeni Ömer Halisdemirler yetişecek.

Şehit Ömer Halisdemir Okulu’nda yetimler ve ihtiyaç sahibi öğrenciler, fen ilimlerinin yanı sıra Kur’an eğitimi ile birlikte yetiştirilecek. Önümüzdeki ay itibariyle eğitime başlayacak okul ile bölgede yaşayan ve ihtiyaç sahibi yetim çocukların yüzü gülecek.

sehit-omer-halisdemir-okulu-patanide-acildi4.jpg

Vatanı için şehit düştü

Şehit Ömer Halisdemir, 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Özel Kuvvetler Komutanlığı'na girmeye çalışan Özel Kuvvetler Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Semih Terzi'yi, Özel Kuvvetler Komutanı Korgeneral Zekai Aksakallı'dan aldığı emir üzerine alnından vurarak öldürdü. Bu hareketiyle darbenin seyrini değiştiren Ömer Halisdemir, Semih Terzi'nin korumaları tarafından 30 kurşunla şehit edildi.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

sehit-omer-halisdemir-okulu-patanide-acildi6.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022