İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Selin vurduğu Filipinler’e acil yardım
İHH İnsani Yardım Vakfı, sel ve heyelanların yüzlerce insanın ölümüne neden olduğu Filipinler’in Mindanao ve Zamboanga bölgelerine acil yardım malzemesi ulaştırdı.
Filipinler, GüneyAsya 03.01.2018

Filipinler'de etkili olan tropikal Tembin (Vinta) tayfununun neden olduğu sel ve heyelanlarda ölü sayısı 250’yi aştı. Yollar ve evlerde ciddi hasarların oluştuğu Mindanao ve Zamboanga bölgelerinde ölümlerin yanı sıra yüzlerce kayıp vakaları da meydana geldi. İHH İnsani Yardım Vakfı ise afet sonrasına hemen harekete geçerek Acil Yardım Faaliyetleri kapsamında 2 bin afetzedeye gıda yardımında bulundu.

selin-vurdugu-filipinlere-acil-yardim-1.jpg

“Kriz sonuna kadar yardımlarımız sürecek”

İHH Güney Asya Masası’ndan Mücahit Demir, vakıf olarak bölgede her daim faaliyet yürüttüklerini ve meydana gelen afet sonrasında da yine Filipinlileri yalnız bırakmadıklarını söyledi. Demir, 2 bin kişiye temel gıda malzemeleri ulaştırdıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Sel ve heyelan felaketi sonrasında aileler, evlerini terk etmek zorunda kalarak meydanlarda beklemeye çekildi.  Biz de İHH olarak vakit kaybetmeksizin yardım çalışmalarımıza başladık. İlk etapta afetzedelere pirinç, makarna, konserve balık, kek ve sıcak içecek ürünlerinin dağıtımını yaptık. Hayırseverlerimizin destekleriyle bölgede acil yardım faaliyetlerimizi kriz sonuna kadar sürdürmeyi planlıyoruz.”

selin-vurdugu-filipinlere-acil-yardim-3.jpg

SEL yaz 3072’ye SMS gönder 5 TL bağışla

Hayırseverler, Filipinler'deki afetzedelere yardım için bütün operatörden SEL yazıp 3072’ye kısa mesaj atarak 5 TL bağışta bulunabilir. Ayrıca yine SEL açıklamasıyla vakfın tüm banka hesaplarına destek olabilir.

ŞİMDİ BAĞIŞ YAP

selin-vurdugu-filipinlere-acil-yardim-4.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024