İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sınırları aşarak geliyorlar
Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’de 2 Aralık tarihinde yola çıkan Asya Konvoyu, İran’a ulaştı. Aktivistler İran’da büyük bir coşku ile karşılandılar. Konvoy 17 Aralık Cuma günü Doğu Beyazıt Gürbulak S
Filistin, GüneyAsya, Hindistan, İran, Ortadoğu, Türkiye 15.12.2010

Hindistan konvoyu Cuma günü Türkiye’de

Gazze’de yaşanan insanlık dışı ambargoyu kırmak için Hindistan’ın başkenti Yeni Delhi’den hareket eden ‘Asya’dan Filistin’e Dayanışma Konvoyu’ yoluna devam ediyor. Hindistan’dan hareket eden konvoy Pakistan’ın ardından İran’a ulaştı. Konvoy İran’da coşkulu bir kalabalık tarafından karşılandı.

Asya konvoyunda, Avrupa’dan yola çıkan konvoylardan farklı olarak, aktivistler özel araçları ile değil ulaştıkları ülkelerdeki otobüslerle yollarına devam ediyorlar. Asya'dan Filistin'e gönderilen ilk insani yardım konvoyu olma özelliği taşıyan hareketin Türkiye’deki ev sahipliğini İHH İnsani Yardım Vakfı yapacak.  

Konvoy 17 Aralık tarihinde Doğu Beyazıt Gürbulak Sınır kapısından Türkiye’ye giriş yapacak. İnsani yardım gönüllüleri için sınır kapısında basın açıklaması düzenlendikten sonra araçlarla Van’da şehir turu yapılacak. Geceyi Van Kapalı Spor Salonu’nda geçirecek olan aktivistler, daha sonra Tatvan ve Batman üzerinden Diyarbakır’a geçecekler.

Diyarbakır’da aktivistler için coşkulu bir karşılama töreni gerçekleştirilecek. Araçlarla şehir merkezinde tur atıldıktan sonra Diyarbakır İstasyon Meydanı’nda basın toplantısı düzenlenecek. Aktivistler İstasyon Meydanı’nda büyük bir kalabalık tarafından karşılanacak. Geceyi Diyarbakır’da geçirecek olan aktivistler ertesi gün Siverek üzerinden Gaziantep’e geçecekler. Gaziantep’de çeşitli programlara katılacak olan insani yardım gönülleri, Şehit Kamil Belediyesi Spor Salonu’nda konakladıktan sonra Suriye’ye geçiş yapacaklar. 

Aktivistler eğer herhangi bir engellenmeyle karşılaşmazlarsa İsrail’in saldırılarının yıldönümü olan 27 Aralık 2010 tarihinde Gazze’de olacaklar. Konvoyun güzergahı ve Türkiye’deki programıyla ilgili bilgiyi sitemizde yayınlanan ekteki animasyondan takip edebilirsiniz.

[video-104]

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH ve Kuveytli kuruluş Gazze’ye insani yardım gemisi gönderdi
İHH İnsani Yardım Vakfı ve Kuveytli kuruluş Kuwait Society for Relief tarafından ortak hazırlanan insani yardım gemisi, Mersin Limanı’ndan Mısır Ariş Limanı’na doğru yola çıktı. Burada Mısır Kızılayı’na teslim edilecek yardım malzemeleri, ardından Gazze’ye ulaştırılacak. Gemide, birçok farklı kalemde 907 tonu aşkın malzeme yer alıyor.
14.04.2024
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024