İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Sokak kedileri için sıcak yuva projesi
Çankırı Genç İHH ile Çankırı Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü Şehit Uhud Kadir Işık Gençlik Merkezi, sokak kedileri için "kedi evi" projesi başlattı.
08.12.2018

Gençlik merkezi atölyesinde gönüllü üniversite öğrencilerinin de desteğiyle ahşaptan yapılan yuvalar, kentin çeşitli noktalarına yerleştirildi. Bazı kamu kurumları ile esnafa emanet edilen yuvaların, böylelikle bakımı ve korunması da ilgili kurum ve kişiler tarafından sağlanmış oldu.

cankiri-2.jpg

 

Çankırı Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Ekrem Gerginci, "kedi evi" projesini üniversiteli öğrencilerle birlikte başlattıklarını söyledi. Kentte yaşayan sokak kedilerinin her mevsim daha rahat ortamda yaşamalarını sağlamayı hedeflediklerini belirten Gerginci, "Kurumlar ve esnaflarımızdan yardım alıp onlara da kedi evlerimizden verdik. Bundan sonraki dönemlerde köpek ve diğer hayvanlarımız için yuva sağlamayı amaçlıyoruz." dedi.

cankiri-3.jpg

 

Çankırı Genç İHH Başkanı Lokman Kale ise geçen yıl da kuşlar için yuva yaptıklarını anlatarak, tüm sokak hayvanları için çalışma yapacaklarını söyledi. Teslim edilen yuvalara özenle bakılmasını rica eden Kale, Çankırı’da kışın gelmesiyle birlikte insanların sokak hayvanlarına daha fazla sahip çıkması gerektiğine dikkat çekti.

cankiri-4.jpg

 

Projeyle birlikte sokak kedileri bu kışı Çankırı’da daha sıcak bir ortamda geçirme imkanı bulacaklar.

cankiri-5.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa’da binlerin katıldığı Yetim Dayanışma Gecesi
Bursa İHH tarafından “10. Yetim Dayanışma Gecesi” programı düzenlendi. Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin katkı sunduğu program, Merinos Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde 2 bini aşkın kişinin katılımıyla gerçekleştirildi.
Bursa, Yetim
25.12.2022
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
Uluslararası Kurban sempozyumu başladı
İHH, Kocaeli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 2. Uluslararası İslam Kültür ve Medeniyeti Sempozyumu başladı.
Kurban
03.06.2022
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH, Suriye'de cami inşa etti
İHH İnsani Yardım Vakfı, Suriye'nin kuzeyindeki Akterin kasabasında cami inşa etti.
02.06.2022