İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somali Eski Cumhurbaşkanından İHH’ya ziyaret
Somali Eski Cumhurbaşkanı Sharif Sheikh Ahmed Daulay’ın başında bulunduğu Sudan ve Eritreli heyet, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezi’ni ziyaret etti.
Eritre, Somali, Sudan 08.01.2018

Çeşitli resmi temaslarda bulunmak için Türkiye’ye gelen Somali, Sudan ve Eritreli heyet, İHH İnsani Yardım Vakfı Genel Merkezi’ni ziyaret ederek fikir alışverişinde bulundu.

İHH İnsani Yardım Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Hüseyin Oruç ve İHH Dış İlişkiler Sorumlusu Vahdettin Kaygan’ın karşıladığı heyette 2009 – 2012 yılları arasında Somali Cumhurbaşkanlığını icra eden Sharif Sheikh Ahmed’in yanı sıra Sudan İsnad Vakfı Sorumluları ve Eritreli Vakıf yetkilileri de hazır bulundu.

somali-cumhurbaskani.jpg

Afrika’da Barış ve İHH’nın faaliyetleri

“Afrika'da Barış” konseptli görüşmelerde özellikle son dönemlerde terör eylemlerinden dolayı zarar gören ülkeler konuşuldu. Ziyarette ayrıca Afrika'da savaşın son bulması ve barışın tekrar temin edilebilmesi için nasıl bir ortaklık ve strateji geliştirilmesi gerektiği de konuşuldu.

Hüseyin Oruç ise İHH’ın faaliyetlerini anlatarak; acil yardım, savaş ve kriz bölgelerinde yürütülen insani diplomasi konularında bilgi verdi.

somali-eski-cumhurbaskanindan-ihhya-ziyaret-1.jpg

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH’dan Güney Afrika Büyükelçisi’ne teşekkür ziyareti
İHH Mütevelli Heyeti Başkanvekili Hüseyin Oruç ve beraberindeki heyet, Gazze‘de soykırım işlediği suçlamasıyla İsrail aleyhinde Uluslararası Adalet Divanı’nda (UAD) dava açan Güney Afrika’nın Ankara Büyükelçisi Dipuo Letsatsi-Duba’ya teşekkür ziyaretinde bulundu.
16.02.2024
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
Savaşın ayırdığı çocuklar ailelerine kavuşuyor
İHH İnsani Yardım Vakfı’nın insani diplomasi çalışmaları sayesinde, Suriye’nin Cerablus kentinde bulunan İHH'ya ait yetimhanede kalan Hind Yusuf (7) ailesine kavuştu.
25.01.2024
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
23 Iraklı daha ülkesine kavuştu
Türkiye ve Iraklı yetkililerin insani diplomasi çalışmaları sonucu Suriye’de bulunan Iraklı ailelerin evlerine geri dönüşleri sürüyor.
19.12.2023