İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somali Yetimhanesi hizmete açılıyor
Yetimhane kompleksi inşasının amacı Somali’nin siyasi kaos ortamı sebebiyle mağdur olan yetim çocukların bakılması ve eğitilmesi için bir kompleks kurulmasıdır.
Afrika, Somali 08.02.2013

 20 yıl iç savaşa ve siyasi istikrarsızlığa sahne olan Somali merkezi bir devletten yoksundur. Bu yüzden ülkede alt yapı, eğitim ve sağlık gibi hizmetler işlememektedir. İç savaş nedeniyle ise çok sayıda çocuk yetim kalmış ve bakıma muhtaç hale gelmiştir. Devletin olmaması bu yetim çocukların mağduriyetini daha da arttırmaktadır.

Yetimhane kompleksi inşasının amacı Somali’nin siyasi kaos ortamı sebebiyle mağdur olan yetim çocukların bakılması ve eğitilmesi için bir kompleks kurulmasıdır. Kompleks içinde kurulacak birimler yetim çocukların ve dışarıdan gelecek diğer çocukların eğitilmesi, barınması, yeme-içme ihtiyacı, ibadethane, etüt merkezi, spor alanı gibi çeşitli birimleri kapsayacaktır.

Bu proje ile Somali’nin başkenti Mogadişu’da 10.000 metrekare alan üzerine yetimhane kompleksi kurulması kararlaştırılmıştır. Kompleks erkekler için  2 yatakhane, okul, sağlık kliniği, Kur’an okulu, derin su kuyusu, market ve camiden oluşmaktadır. Kompleksin bir çocuğun ihtiyaç duyacağı tüm birimleri içinde barındırması planlanmıştır. Yetimhane bölümü 400 çocuğa, okul bölümü ise 1.500 çocuğa hizmet verebilecektir.

Somali'deki yetim çocukların daha iyi şartlarda yaşamaları ve eğitim alabilmeleri, dolayısıyla kendilerinden istifade edilebilecek bireyler haline gelmeleri beklenmektedir.

Arazi: 10.000 m2

Kapalı alan: 4.500 m2

Kompleks içindeki binalar: Okul, Yetimhane (Erkek), Yemekhane, Kafeterya, Camii, Kuran Kursu, Klinik, İdare Binası, Su deposu

Okuyacak Öğrenci Sayısı: 1.500

Barınacak Yetim Sayısı: 400


İlgili haberler
Tümünü gör
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
Özgürlük Filosu için başvurular devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı ve çok sayıda uluslararası sivil toplum kuruluşunun organize ettiği Özgürlük Filosu, Gazze için yola çıkmaya hazırlanıyor. Filoya katılım için başvuru süreci devam ediyor.
04.04.2024
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
Suriye’deki 60 bin kişiye iftar
İHH İnsani Yardım Vakfı, iç savaşın devam ettiği Suriye’de Ramazan ayının ilk 20 gününde 60 bin kişiye iftar verdi.
03.04.2024
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
Gemiler hazır, Özgürlük Filosu Gazze'ye doğru yola çıkıyor!
İHH Genel Başkanı Bülent Yıldırım, Uluslararası Özgürlük Filosu için satın alımı yapılan iki gemide incelemelerde bulundu. Yıldırım burada yaptığı açıklamada, “Bu yük gemisi 5 bin 500 ton kapasiteli, adı Anadolu. Ülkemizin yardımlarını ve merhametini yüklenerek Gazze’ye ulaştıracak. Diğer gemimizin adı, Vicdan. Bu gemi de dünyadaki vicdan sahibi aktivistleri alacak ve dünya vicdanını Gazze sahillerine ulaştıracak” dedi.
27.03.2024