İHH İnsani Yardım Vakfı
0
Bağış Yap
Takip Et
TR
TRY
Kapat
  • Biz kimiz
  • Ne yapıyoruz
  • Ne yapabilirsiniz
  • Oturum aç
Somali’de ikinci açlık krizi tehlikesi
Geçen yıl yaşanan açlık krizi sırasında tüm dünyanın gündemine oturan, yardım kuruluşlarının sel gibi aktığı Somali’de kuraklık devam ediyor. Böyle giderse yakın zamanda ikinci bir açlık krizinin
Afrika, Etiyopya, Kenya, Somali 07.08.2012

Somali’de kuraklık ve devam eden çatışmalar nedeniyle geçen sene yaşanan açlık krizinin etkileri bugün de sürüyor. Birleşmiş Milletler Somali'de yeni bir insani felaketin yaşanmasını engellemek için yüz milyonlarca dolar yardıma ihtiyaç olduğunu söylüyor.

Geçen sene bu zamanlar, Somali, Doğu Afrika'nın birçok bölgesini etkileyen kuraklık ve ülkede devam eden çatışmalar nedeniyle kıtlık ve açlık kriziyle sarsılmıştı. Bölgede 60 yılın en ağır kuraklığı yaşanmış ve binlerce kişi hayatını kaybetmiş, on binlerce Somalili mülteci kampına akın etmişti. Küresel düzlemde başlatılan yardım kampanyasının ardından Şubat ayında kıtlığın sona erdiği açıklanmıştı.

İHH Somali halkını yalnız bırakmıyor

İHH İnsani Yardım Vakfı krizin tırmandığı temmuz ayı başından bu yana Kenya, Etiyopya ve Somali’de muhacir kamplarında ve göç yollarında hayatta kalma mücadelesi veren insanlara gıda, ilaç ve çadır yardımlarını sürdürüyor.

İHH’nın Somali’de yaşanan kuraklığın etkilerini azaltmak için yaptığı çalışmalar 2011 Mart ayı içerisinde başlamıştı. Somali’nin başkenti Mogadişu’da, Aşağı ve Orta Shabelle bölgelerinde mart ayından bu yana yaklaşık 5 Milyon kişiye insani yardım malzemesi dağıtımı yapıldı.

Yaklaşık 40 Milyon TL bütçeli bu yardımlar kapsamında gıda, çadır, branda, temizlik seti, mutfak seti ve su bidonu dağıtımı ya da katarakt ameliyatları, sağlık taraması, hastaların tedavi ettirilmesi gibi sağlık yardımlarının yanı sıra su kuyusu ve sulama kanalı açma projeleri, halkın ekonomik olarak kalkınmasına destek amaçlı at arabası, dikiş makinesi, büyük ve küçükbaş hayvan, mısır öğütme makinesi, traktör, susam sıkma makinesi, su jeneratörü dağıtımları, konut, yetimhane ve cami inşa projeleri gerçekleştirildi.

Bölgede bunlara ek olarak yetim çalışmaları da yapıldı. Başlatılan kampanya sonucu Türkiyeli hayırseverlerin desteğiyle 3134 Somalili yetim sponsor aile sistemi ile sürekli destek kapsamına alındı.

Büyük oranda dış yardımlara bağımlı olarak ayakta kalan Somali halkının karşı karşıya bulunduğu ikinci açlık krizi tehlikesiyle mücadele edebilmesi için insani yardımların sürmesi gerekiyor.

Online Bağış için Tıklayınız

Banka Hesap Numaraları için Tıklayınız

SOMALI yazıp 3072'ye göndererek 5 TL bağışta bulunabilirsiniz.

İlgili haberler
Tümünü gör
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gazze’de en çok yemek dağıtımı yapan kuruluşlardan
İHH, Gıda Güvencesi Sektörü’nde Uluslararası Koordinasyon Mekanizması verilerine göre Gazze'de günlük olarak en fazla sıcak yemek ve ekmek dağıtımı yapan uluslararası kuruluşlar arasında yer aldı. Çalışmalarını sürdüren vakıf, Dünya Gıda Programı (WFP) ile birlikte Ramazan’da da her gün 48 bin kişiye iftar yemeği ikramında bulunuyor.
18.03.2024
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH Gazze’ye yönelik yardımlarına ara vermeden devam ediyor
İHH İnsani Yardım Vakfı, işgalci İsrail’in saldırıları altındaki Gazze’ye insani yardım ulaştırmaya devam ediyor. Her gün 32 bin kişiye sıcak yemek dağıtımında bulunan vakıf; 7 Ekim’den bu yana gıda kolisi, battaniye ve tıbbi malzeme gibi farklı kalemlerde on binlerce Gazzeliye destek oldu.
16.02.2024
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
Suriye’deki 4 bin 608 aileye kış yardımı
İHH İnsani Yardım Vakfı tarafından ‘‘İyilik Soğuk Geçirmez’’ sloganıyla başlatılan kış kampanyası kapsamında Suriye’nin kuzeyindeki 4 bin 608 aileye kömür, battaniye, sünger yatak, gıda kolisi, mont ve çizme gibi yardım malzemeleri dağıtıldı.
06.02.2024